Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Buitenpost – Flevo Boys

25 januari 2020, aanvang 14:00 uur
Sportpark De Swadde, Jeltingalaan 80 9285 WL Buitenpost

Kerstpakket voor Flevo Boys vrijwilligers

Ik houd van veranderingen en vernieuwen. Maar aan de meeste tradities, gewoontes en rituelen moet je niet tornen. Zeker niet bij Flevo Boys. Deze moeten we wat mij betreft zo lang mogelijk in stand houden. Het zijn onze roots, ze zeggen alles over de cultuur. Ze geven een gevoel van erbij horen, met elkaar iets moois bereiken.

Neem alleen al het besturen van een vereniging. Dat doe je samen. Een goed bestuur moet een team zijn. Aanvullend aan elkaar. Eén iemand is de aanvoerder. Samen kleine brandjes blussen, met leden en vrijwilligers discussiëren over wat er vooral niet goed gaat…. en zorgen dat de de grote vrijwilligersorganisatie blijft draaien.

Het ritueel tijdens vergaderen

Bij besturen hoort ook vergaderen. Soms veel vergaderen! Is dit een gewoonte? Een ritueel? Of toch een traditie? Geef er een naam aan, feit is dat het noodzakelijk is. Natuurlijk hebben we altijd weer een traditionele agenda. Voorzitter Albert Ligtenberg opent gewoontegetrouw de vergadering. Notulen worden goedgekeurd, Liesbeth maakt immers nooit fouten. Na een kwartiertje vergaderen wordt er koffie geschonken 4x zwart en 1 thee is het ritueel van Kees. Ingekomen stukken worden behandeld. Besluiten nemen we in rap tempo, al dan niet met een traditionele stemronde. En we eindigen met WVTTK. Vaak het langste agendapunt, want alle bestuursleden willen traditioneel minimaal hun mening geven of mening van andere bestuursleden horen over bepaalde kwesties.

Kerstpakket als traditie

Het aftellen naar 2016 is begonnen. Een einde van een jaar. Het einde van de eerste seizoenshelft. Opladen voor de tweede competitieronde. Een jaar eindigt voor de meeste vrijwilligers met een laatste training. Vaak laat een groot deel van het team het al afweten. Reden: schoolgala of een kerstfair. Coördinatoren regelen het laatste inhaal- of oefenduel. De accommodatie mensen ruimen de rommel op en de kantine krijgt een laatste schoonmaakbeurt. Iedereen maakt zich op voor de feestdagen.

Nog zo’n mooie traditie is het Kerstpakket. In Nederland dateert dit cadeau van de werkgever aan de werknemer van vlak na de oorlog. Door schaarste en armoede ontstaan. Daarvoor kenden we een nieuwjaarsgift. Decennia lang herhaalden we het ritueel. Een traditie is geboren. Het werd steeds gekker, duurder, groter en creatiever. Het flesje wijn en blikje tonijn maken plaats voor welnesspakketten en giftboxen.

Alstublieft

Bij Flevo Boys verwacht je als vrijwilliger niet direct een kerstpakket. Maar als je die nou wél zou krijgen. Als bedankje, als blijk van waardering voor bewezen diensten. Jaarlijks, als een nieuwe traditie! Waarom niet? Ik geef de eerste weg aan alle vrijwilligers met wie ik samen wekelijks en vooral de zaterdagen veel plezier beleef.

 • Een applaus voor jezelf.
  Voor je inzet en betrokkenheid.
 • Blikje waardering
  Hier kan van alles inzitten. Maar wat er ook inzet, het smaakt naar meer.
 • Gratis Wifi.
  Eindelijk is het zo ver. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen we in februari gratis Wifi voor alle leden aanbieden. Een gebruiker kan straks met 2Mb/512 kb prima netflix of youtube kijken, mail versturen en facebookberichten bekijken op het sportpark.
 • Een flesje energiedrank. Af en toe word je er moedeloos van. Je doet zo je best, maar de energie neemt langzaam af. Tijd voor een opkikker? Proost!
 • Flevo Boys Update
  Ik kan je hierbij toezeggen dat je minimaal 1x per maand een Flevo Boys Update gaat ontvangen. Uiteraard per e-mail.

Het is wellicht niet het best gevulde pakket, maar wel een originele. Speciaal voor jou samengesteld. Symbolisch, om de betrokkenheid en saamhorigheid te benadrukken. Ik ben trots op jou als Flevo Boys vrijwilligers!

 

Door Flevo Boys - 22 december 2015