Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Buitenpost – Flevo Boys

25 januari 2020, aanvang 14:00 uur
Sportpark De Swadde, Jeltingalaan 80 9285 WL Buitenpost

Pupillen door het vuur aan de hand van ons eerste

Zaterdag 21 mei was iedereen er klaar voor. Eerst de laatste competitiewedstrijd spelen en dan op naar Staphorst. In de allerlaatste actie verloren met 3-4. Wij waren uitgenodigd door Staphorst om ’s middags nog tegen hen te spelen in het voorprogramma van de bekerfinale én we mochten mee in de line-up. Wie wij zijn? Wij zijn de spelers van F13 en F12. Hoe dat was? Eén groot feest!

Voordat de finale gevoetbald zou worden, mochten wij nog op dat grote veld met die tribunes: het hoofdveld. Na het inspelen zijn we met een F-team van Staphorst het veld opgelopen achter de mascotte: een enorm grote geel-blauwe beer. Zullen vast hun clubkleuren zijn…

Normaal spelen wij 7 tegen 7. Op deze zaterdag speelden we 9 tegen 9, omdat we met de line-up mee mochten doen en we 11 spelers mee hadden. Maar die Staphorsters voetbalden nog echt op een kluit. Jeetje wat was dat ploeteren. Het was ook al redelijk druk langs het veld. Gelukkig stonden de mensen op afstand. Lekker te relaxen.

Op televisie

Als er gescoord werd, was er muziek en maakten we even een dansje. We hebben ook panna’s gemaakt, slidings en een corner bijna laten indraaien. Op het eind van de wedstrijd hebben we het publiek nog even flink opgepept door naar ze toe te rennen en te zwaaien, zoals je dat ook op televisie ziet. Daarna bereiden we ons voor op de line-up met een bakje patat.

“Blijven lachen”, zegt William

Het was nog drukker bij het voetbalveld vlak voor de finale. We stelden ons op aan de kant van Flevo Boys en toen eindelijk aan de hand van het eerste het veld op. Iedereen met zijn favoriete speler natuurlijk. Er was veel blauwe en gele rook. Dat stonk wel zeg! “Je moet gewoon blijven lachen.” zei William de Boer tegen de nummer 5 van F13 en gezamenlijk verdwenen ze in de rook.

Helaas ging voor Flevo Boys tien minuten later nog veel meer in rook op. Voor de spelers van F13 en F12 was het wel één groot feest. Zij zijn voor en met hun helden door het vuur gegaan. Een dag om nooit te vergeten. Prachtig dat we hier aan mochten meedoen!

Namens De Boys van F13 en F12,
Ivo Oonk

 

Door Flevo Boys - 4 juni 2016