Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Arjen Postma nieuwe hoofdtrainer Flevo Boys

Met ingang van komend seizoen is Arjen Postma (35) de nieuwe hoofdtrainer van Flevo Boys. Postma is nu nog trainer van ZMVV Zeerobben in Harlingen dat in de Eerste Klasse uitkomt.

Als talentvolle jeugdspeler koos de in Sint Nicolaasga geboren Postma voor een jeugdopleiding bij sc Heerenveen om daarna de overstap te maken naar FC Groningen. Bij Cambuur Leeuwarden debuteerde hij in 2005 in de toenmalig Eerste Divisie. Halverwege het seizoen erop maakte hij de overstap naar BV Veendam. Omdat hij te weinig aan spelen toekwam, koos hij in 2008 voor Flevo Boys waar hij een succesvol jaar beleefde en topscorer werd van de Hoofdklasse C. Na een kort uitstapje bij Harkemase Boys keerde hij terug op sportpark Ervenbos waar hij zich ontwikkelde tot een creatieve en spelbepalende middenvelder én alom gewaardeerde aanvoerder van het team. In 175 competitiewedstrijden kwam hij tot 55 doelpunten, waarmee hij op dit moment de 10e positie inneemt op de eeuwige topscorerslijst van Flevo Boys. In 2016 beëindigde hij zijn voetbalcarrière.

Als trainer deed Postma zijn eerste ervaringen op in zijn woonplaats St Nicolaasga bij Renado en vervolgens bij VV Lemmer. Sinds de zomer van 2016 is hij trainer van Zeerobben om dus nu naar vier seizoenen de overstap naar Flevo Boys te maken. “Het voelt als thuiskomen”, aldus Postma die ernaar uitziet om jonge talenten – binnen een groep van ervaren voetballers – een kans te geven zich waar te maken op het hoogste niveau. “Bij Zeerobben heb ik acht jongens mogen laten debuteren. Drie tot vier van hen zitten nu nog bij de selectie. Het is mooi te zien hoe ze zich ontwikkelen en handhaven.”

“Ik hoefde nog niet weg bij Zeerobben, het is een geweldige club. Het doet mij ook wel wat dat ik Zeerobben achter laat. Maar Flevo Boys is voor mij wel een stapje hoger, ik denk dat ik daaraan toe ben en draag graag mijn steentje bij om van Flevo Boys een stabiele hoofdklasser te maken.” Postma is drie dagen per week verbonden aan de ZMLK-school ‘de Zonnebloem’ in Emmeloord en begeleidt jongeren vanuit een schoolsituatie naar een passende werkkring.

Door Flevo Boys - 10 december 2019