Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Bekerfinale unieke prestatie voor Flevo Boys

De grootste opdracht voor Flevo Boys is zaterdag dat ze VEV'67 op waarde schatten. VEV’67 staat immers niet voor niets in de finale en zal zich gesterkt voelen door het feit dat het in de nacompetitie die nu aan de gang is al een ronde wist te overleven.

Als u komende zaterdagmiddag rondloopt op Sportpark Ervenbos, dan zou u getuige kunnen zijn van een speciaal moment in de voetbalhistorie van Flevo Boys. Nog nooit wist de club namelijk twee seizoenen achter elkaar een grote prijs te pakken en dat zou dit weekend kunnen gebeuren. Dan wacht namelijk in Emmeloord de finale van de districtsbeker, die Flevo Boys vorig seizoen ook al mocht spelen én won. De laatste horde naar nieuw succes is VEV’67 uit het Groningse Leek, dat uitkomt in de Tweede klasse.

De bekerfinale gaat dit seizoen tussen de nummer tien van de Hoofdklasse B (Flevo Boys) en de nummer drie van de Tweede klasse J (VEV’67). Beide ploegen kwamen dit seizoen uit op een ander niveau dan het jaar daarvoor. Flevo Boys keerde dit seizoen weer terug in de Hoofdklasse na een jaar in de Eerste klasse te hebben gespeeld en speelde zich een paar duels voor het einde veilig. VEV’67 eindigde twee seizoenen terug als laatste in de Eerste klasse E en moest dit seizoen dus uitkomen in de Tweede klasse. Hier werd een periodetitel gepakt en daardoor komt de ploeg nu uit in de nacompetitie om weer te promoveren. Voor zowel Flevo Boys als VEV’67 kwam daar dus nog een spectaculaire bekerreeks bij, eindigend in een finaleplaats.

Road to the final: Flevo Boys

Dat Flevo Boys en VEV’67 in de bekerfinale staan is niet zo vanzelfsprekend, want beide ploegen hebben dit toernooi meerdere keren op de rand van uitschakeling gestaan. Flevo Boys won in de eerste ronde nipt van VENO (1-0) door een treffer van Timon Rorije. In de tweede ronde zorgden Rorije met twee goals en Aran Nijboer voor een 1-3 zege bij VKW. Daarna was het twee keer billen knijpen. In de vierde ronde waren strafschoppen nodig tegen SVBO en in de achtste finale werd het duel met Buitenpost ook pas vanaf de stip beslist. Beide keren won Flevo Boys, mede door een uitblinkende doelman Fariz Mesud. In de kwartfinale werd vervolgens afgerekend met Hoogeveen (2-0) en in de halve finale werd Drachtster Boys in Friesland met 1-2 verslagen door treffers van Rorije en Madih Doufikar. Na een loting werd duidelijk dat Flevo Boys de bekerfinale in eigen huis mag gaan afwerken.

Road to the final: VEV’67

De bekercompetitie van VEV’67 wordt gekenmerkt door spanning en veel doelpunten. In de eerste ronde werd het 3-3 tegen Siddeburen, waarna VEV de strafschoppen beter nam. In de tweede ronde volgde een spectaculaire 3-4 zege op Musselkanaal. In de vierde ronde werd dat kunstje nog een keer overtroffen door met maar liefst 2-5 te winnen bij Rouveen. Tegen Drenthina in de achtste finale werd vervolgens een nipte 1-2 zege geboekt en in de kwartfinale bleek LAC Frisia 1883 geen partij voor de ploeg uit Leek: VEV’67 won met 4-1. In de halve finale moesten er penalty’s aan te pas komen om de bekerfinalist aan te wijzen, omdat VEV’67 en Winsum op 2-2 waren blijven steken. Net als in de eerste ronde kwam ook nu VEV’67 als winnaar uit de bus en mocht de ploeg zich gaan opmaken voor een historische finale.

Flevo Boys favoriet

Er zijn diverse redenen om Flevo Boys tot favoriet te bombarderen voor de bekerwinst, die komende zaterdag binnengehaald kan worden. De Emmeloorders spelen twee klassen hoger dan tegenstander VEV’67. Daarnaast is Flevo Boys de regerend bekerwinnaar en weet het hoe het is om in de finale te staan: vorig seizoen werd er op Urk met 0-4 van de Flevolandse rivaal gewonnen. Die ervaring kan nu helpen om de zenuwen in zo’n finale onder controle te krijgen. Flevo Boys kan daarnaast alle krachten in de strijd gooien, omdat dit voor hen de afsluitende wedstrijd van het seizoen is en de ploeg een week rust heeft gehad. Voor tegenstander VEV’67 wachten hierna nog nacompetitiewedstrijden.

Twee gedachten

De grootste opdracht voor Flevo Boys zal liggen in het op waarde schatten van de tegenstander. VEV’67 staat immers niet voor niets in de finale en zal zich gesterkt voelen door het feit dat het in de nacompetitie die nu aan de gang is al een ronde wist te overleven. Wellicht dat daar echter ook een valkuil zit. Misschien hinkt de ploeg op twee gedachten? Met de volgende promotiewedstrijd voor de deur is het de vraag hoeveel gas VEV’67 gaat geven in een finale?

Maar als tussendoortje voor VEV’67 kun je deze bekerwedstrijd zeker niet beschouwen. Vorig seizoen strandde de club in de vierde ronde en nu eindelijk de finale is bereikt, kun je niet op halve kracht gaan spelen. Je weet nooit of er ooit een volgende kans komt. Een spannende finale wordt het sowieso, zeker als het voor deze twee ‘specialisten’ ook nog op strafschoppen aan gaat komen.

De wedstrijd begint komende zaterdag om 15:00 uur en er wordt een kolkend Sportpark Ervenbos verwacht, dat zich hopelijk kan meten aan de sfeer van vorig jaar op Urk. Komt dat zien!

Door Flevo Boys - 4 juni 2019