Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

DOS’37 – Flevo Boys

Zaterdag 18 november, aanvang 14:30 uur
Sportpark ‘Het Midden’

Een belangrijke, maar vooral gezellige dag op Sportpark Ervenbos

In het kader van het 60-jarig jubileum van Flevo Boys organiseerde de jubileumcommissie gisteren een sponsorloop op het Sportpark Ervenbos.

De opbrengst van deze loop is bestemd voor KiKa, een organisatie die zich inzet om kinderkanker terug te dringen. Een heel belangrijk doel dus. En dat vonden meer mensen, want er waren veel kinderen en ouders die zich meldden. Velen van hen hadden hun bij elkaar gesponsorde geld mee, dat ze in de bestuurskamer konden inleveren.
Er kwamen zowel individuele lopers, als jongens die met hun eigen team mee liepen (JO11-3, JO13-1, JO13-2 en JO15-2). Daarnaast liepen ook enkele bestuursleden (o.a. Wout Jongman en Albert Ligtenberg), trainers,  ouders en een enkele zus mee om zoveel mogelijk geld voor het goede doel op te halen.
De start werd, na een intensieve warming up door dj Marc Bakker, verricht door wethouder Wiemer Haagsma en de voorzitter van Flevo Boys, Albert Ligtenberg.

Wat een goede voorbeelden van onze voorzitter en de voorzitter Voetbal Commissie: Albert had voor 525 euro aan sponsors gevonden en Wout moest voor € 230 zijn rondjes lopen.

Gouden ei

Behalve lopen voor het goede doel konden de jongste Flevo Boys leden mee doen aan paaseieren zoeken. Een traditie die weer in ere is hersteld. Rondom het hoofdveld waren maar liefst 300 eieren verstopt, waaronder een gouden ei. Degene die dit ei wist te vinden kreeg een speciale prijs. Sommige  kinderen hadden 15 eieren gevonden! Het gouden ei bleef in eerste instantie onvindbaar, deze was blijkbaar erg goed verstopt. Maar dankzij enkele aanwijzingen werd het gouden ei uiteindelijk toch gevonden.

Sfeer

Het weer was prima, de sfeer reuze gezellig en de tribune zat goed vol met ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Onder het genot van de muziek van dj Marc Bakker werden de rondjes op het hoofdveld afgelegd en de meeste eieren gevonden. En na afloop kregen alle deelnemers een zakje paaseieren mee.

Sponsorgeld

Op dit moment hebben we zo’n € 3.000,- bij elkaar verzameld. Dit wordt meer. Want hoewel veel lopers een vast bedrag hadden, liepen er ook deelnemers mee die een bedrag per rondje krijgen uitbetaald. Zij kunnen het sponsorgeld op zaterdag 22 april tussen 14.00 uur en 15.00 uur  in de commissiekamer van Flevo Boys inleveren, waardoor het bedrag nóg hoger zal uitvallen. Past dat tijdstip niet, lever het geld in bij je leider of trainer. Hij of zij zal ervoor zorgdragen dat het geld bij de organisatie belandt op of voor 22 april.
Na deze datum zal ook de winnaar bekend worden gemaakt van degene die het meest bij elkaar heeft gelopen en dus naar SC Heerenveen mag. En dat is voor de loper t/m 13 jaar, degene die het hoogste sponsorbedrag binnenhaalt, En er is nog een 2e prijs (Flevo Boys voetbal) en een 3e prijs (shirt).

Doneren kan nog steeds

De sponsorloop is geweest, maar geld storten voor KiKa kan nog steeds. Ook al heb je niet mee kunnen doen, je kunt nog steeds een bedrag sponsoren voor deze belangrijke organisatie, bijvoorbeeld als team of als BCF-lid. Dat kan via deze link. Op deze manier kunnen we ons streefbedrag wellicht nog halen.

De stand wordt zoveel mogelijk steeds op onze website vermeld.

Bedankt!

Via deze weg bedanken we alle deelnemers en hun sponsors: dank dat jullie met deze sponsorloop zo’n mooi bedrag bij elkaar hebben gelopen!

We bedanken ook graag iedereen die ons heeft geholpen om deze dag tot een succes te maken. Zoals Paul Benjamins, die alle ins en outs rondom de sponsorloop zelf heeft georganiseerd. Maar ook Cynthia en Lara Rochat, Jan Quak en Meint Heidema, die de eieren hebben verstopt. Verder de familie Jongman en familie Quak voor het inzamelen van het geld, dj Marc Bakker voor de mondelinge en muzikale begeleiding, fotograaf Bertus Willems en alle vrijwilligers van de kantine.

En tot slot: dit zijn onze sponsoren:

  • DJ Marc Bakker voor de heerlijke en enthousiaste muziek en warming-up
  • Luimes AV voor de technische ondersteuning
  • AH Lange Nering Emmeloord voor de sponsoring van de paasversnaperingen en het mooie Paasei dat wij als hoofdprijs hadden.

Namens de organisatie wensen we iedereen hele fijne Paasdagen!


André Mulder
Paula van der Woude
Jorien Klompe
Harriët Schoenmaker

 

Door Paula van der Woude - 15 april 2017