Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Buitenpost te sterk voor Flevo Boys

In de uitwedstrijd tegen Buitenpost, wist Flevo Boys het goede gevoel van vorige week niet door te zetten. Buitenpost wist thuis met 2-0 van Flevo Boys te winnen.

Flevo Boys mocht het vanmiddag opnemen tegen Buitenpost, die op de vierde plaats op de ranglijst staat. Buitenpost begon sterk aan de wedstrijd, en de eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Matyas van Zorge wist de bal uit het doel te werken. De eerste helft van de wedstrijd was redelijk in evenwicht, maar Buitenpost was dreigender. Flevo Boys had moeite met de opkomende rechtsback, die regelmatig langszij kwam. Uit een hoekschop in de 40ste minuut, wist Buitenpost de 1-0 te scoren. Dit kwam mede door het uitglijden van Matyas, waardoor hij niet meer bij de bal kwam. Rik Weening was alert en tikte de bal binnen. De 1-0 was tevens de ruststand.

Flevo Boys wist te weinig te creëren.

Flevo Boys begon met veel inzet en werklust aan de tweede helft. Ondanks dat Flevo Boys met meer druk naar voren voetbalde, leidde het nog niet tot echte kansen. In 58ste minuut is er een kansje voor Timon Rorije, maar het schot werd gepareerd door de keeper. Net als in voorgaande wedstrijden greep trainer Arjen Postma in. Er werden enkel wissel ingebracht Timon Rorije, Roelof Strikwerda en Thomas Potters werden vervangen door Gerben Visser, Giedo de Weert en Thom Bos. Niet veel later werden ook nog Bas Bakker en Saïd Hassan vervangen door Ron Janzen en Yander Zandbergen. Door de wissels nam Flevo Boys meer risico, waardoor er achterin ruimte  kwam voor Buitenpost.

De beste kans voor Flevo Boys in de tweede helft was in de 75ste minuut, een kopbal van Thom Bos in rechterbovenhoek werd door de keeper overgetikt. Uiteindelijk was het Buitenpost die in de slotfase de wedstrijd op slot gooide. Uit een vrijetrap die op de paal belande, was het Joran Olijve die de bal binnenschoot 2-0.  Flevo Boys heeft veel inzet getoond, maar wist te weinig te creëren.

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen SC Genemuiden, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 5 november 2022