Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

De gifbeker is nog niet leeg, Flevo Boys verliest in extra tijd

Het moet frustrerend zijn voor staf en spelers, om weer tegen het einde van de wedstrijd te verliezen. In de extra tijd verloor Flevo Boys met 1-2.

Foto’s Nynke Andringa

Trainer Arjen Postma koos voor een 4-4-2 opstelling tegen SC Genemuiden. In deze opstelling speelde Aran Nijboer in de punt naar voren. SC Genemuiden zette Flevo Boys vanaf het begin van de eerste helft vast. Flevo Boys had veel moeite om eruit te komen. Na een half uur speeltijd, waren er nog geen grote kansen geweest. In het laatste kwartier kreeg Gerben Visser nog een kans, maar de bal ging voorlangs. Tegen het eind van de eerste helft kregen zowel Flevo Boys als SC Genemuiden wat kleine kansjes.
Vlak voor rust is het SC Genemuiden die in de 43ste minuut de 0-1 maakte. Dit was een domper voor Flevo Boys, zo vlak voor rust.

Een beter Flevo Boys in de tweede helft

Flevo Boys begon goed aan de tweede helft en kreeg via Johan Tiems kansjes om de gelijkmaker te maken. Gedurende de tweede helft zag je de frustratie dat het maar niet lukte. Net als in voorgaande wedstrijden greep trainer Arjen Postma in. Hij bracht Timon Rorije die niet in de basis begon en Thom Bos in het veld voor Gerben Visser en Roelof Strikwerda.

Na het inbrengen van de wisselspelers waren de beste kansen voor Flevo Boys. Uiteindelijk was het Thomas Potters die in de 65ste minuut de 1-1 maakte. Er was nog genoeg tijd om de wedstrijd te laten kantelen. In de 70ste minuut werden nog twee wissels in gebracht, Bas bakker en Johan Tiems werden gewisseld voor Ron Janzen en Robin Zuidema. Naar mate de wedstrijd naar zijn einde liep, zette SC Genemuiden nog maar eens aan. De laatste wissel aan Flevo Boys kant was Aron Kleefstra, hij kwam er de laatste 5 minuten in voor Aran Nijboer.

Gezien de wedstrijd zou de 1-1, een uitslag zijn die recht deed aan de wedstrijd. Maar de gifbeker bleek nog niet leeg voor Flevo Boys, in de extra tijd is het SC Genemuiden die de 1-2 binnenschoot. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen nummer 1 in de vierde divisie Eemdijk.

Door Peter Santbergen - 12 november 2022