Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

De pannakooi – het verhaal

Nadat wij op het idee kwamen om een pannakooi voor onze jeugd te maken werd er – wegens geld gebrek – gekeken op Marktplaats naar gebruikte omheining. Dat  bedrag wilden wij  namelijk zelf uit ons beroemde oud-ijzer pot betalen.

Omdat er op marktplaats niets goeds te vinden was of het was te duur, hebben wij gebeld met 18 Hekwerk uit Heerenveen, met de vraag of ze nog iets goedkoops – met nadruk op iets goedkoops – hadden liggen. Goedkoop gebruikt hekwerk hadden ze niet, maar omdat ze het een mooi idee vonden, stelde hij voor om – als een soort sponsoring – voor het bedrag van 500 euro geheel nieuw hekwerk te leveren, dat wij dan zelf moesten gaan monteren. U begrijpt het wel:  wij wisten niet hoe snel wij daar JA” op moesten zeggen. Maar na het checken van de inhoud van ons spaarpotje bleek er maar 250 euro in te zitten. Probleem !!

Na een mailtje naar de penningmeester Harriët Schoenmaker van de Club van Honderd met de vraag of zij misschien de ontbrekende 250 euro wilden aanvullen, kregen wij het mooie bericht dat zij het hele bedrag wilden betalen vanwege ‘het weer iets moois voor alle jeugd’ te kunnen doen.

Pluspunten

1. Het oude kunstgras van veld 2 hadden wij al geregeld voor de kooi.
2. De gemeente Noordoostpolder werkte prima mee door overal in mee te denken.
3. Van Nico Buikema mochten we geheel gratis de grote beton boormachines lenen om de vele gaten te boren.
4. Bouwbedrijf BouwTotaal hielp ons geweldig door een grote heftruck een dag kosteloos aan ons uit te lenen.

Het heeft even geduurd maar het resultaat is volgens ons prachtig. Ook een groot compliment aan onze jongens die in weer en wind steeds met veel plezier aan dit prachtige pannaveldje gewerkt hebben.

Gezinus Cornelis

Accommodatie Commissie

p.s.: op de groepsfoto van ‘onze jongens‘ en bestuursleden van de Club van Honderd ontbreekt Gerard Opdenwoerd wegens ziekte. Gerard verblijft nl. nu in een revalidatiecentrum vanwege een hersenbloeding, maar hij heeft in het begin zijn steentje aan het werk bijdragen.

Onze sponsoren:

                             

                    

 

 

 

 

Door Paula van der Woude - 2 maart 2019