Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

De spanning onderin de vierde divisie B neemt toe

Flevo heeft de thuiswedstrijd tegen Buitenpost met 3-0 gewonnen. Een zeer verdienstelijke overwinning voor Flevo Boys met veel kansen.

Zoals eerder geschreven zijn de komende zes wedstrijden allemaal finales voor Flevo Boys. Door een blessure van Coen Hommema, was er een basisplaats voor Gianni Gieskens. Trainer Arjen Postma koos voor eigen jeugd. Dit past in het beeld van de vereniging en staf.

Flevo Boys begon voortvarend aan de wedstrijd, wat in de zesde minuut resulteerde in de 1-0 voor Flevo Boys. In de basis gestarte Robin Zuidema schoot de bal feilloos in. In de beginfase van de wedstrijd werd regelmatig de lange bal gezocht. Hierdoor creëerde Flevo Boys de nodige kansen. Een tweede goal kon niet uitblijven, maar gezien het moeizame seizoen was het de vraag of deze er ook zou komen. Ivar Span die na een lange blessure weer fit is, scoorde voor Flevo Boys de 2-0. Buitenpost kon weinig inbrengen tegen een gedisciplineerd spelend Flevo Boys. Het was weer eens voor het thuispubliek een wedstrijd om van te genieten.

Flevo Boys leeft nog

Bij aanvang van de tweede helft, startte Flevo Boys met dezelfde elf spelers. Er was ook geen noodzaak om te wisselen. In de 50ste minuut was er dan toch een kans voor Buitenpost, maar de kopbal ging naast. Ook Flevo Boys kreeg de nodige kansen, maar wist deze niet te verzilveren. In de 65e minuut verliet Gianni Gieskens en Robin Zuidema het veld voor Timon Rorije en Johan Tiems. Beide spelers kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Naarmate de wedstrijd naar het einde liep, was Flevo Boys opzoek naar een derde goal.  Uiteindelijk was het Timon Rorije die een perfecte ingespeelde bal, vrij voor de keeper kwam en deze afmaakte 3-0. Flevo Boys kan terugkijken op een goede wedstrijd wat vertrouwen geeft. Een opmerking vanuit het publiek  “We leven nog” Zowel d’Olde Veste ’54 als SDV Barneveld speelden gelijk, op beide ploegen staat Flevo Boys een punt achter. Als we nog iets verder naar boven kijken, lieten directe tegenstander Buitenpost en CSV Apeldoorn ook punten liggen. Er is dus nog van alles mogelijk, ondanks de komende twee zware wedstrijden tegen SC Genemuiden en Eemdijk.

Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen SC Genemuiden, aanvang 14:30 uur.

Door Peter Santbergen - 15 april 2023