Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – SVZW

Zaterdag 20 oktober 2018, aanvang 14:30 uur
Sportpark Ervenbos

De stille kracht

Door de Verenigde Naties is 5 december uitgeroepen tot de 'Internationale Vrijwilligersdag' (International Volunteer Day). Deze dag is ingesteld om wereldwijd het vrijwilligerswerk respect te tonen en te promoten. De vele vrijwilligers die bij Flevo Boys actief zijn vielen niet in de prijzen en daarom wij stellen er graag één aan u voor.

Wie is toch die man die, als bijna niemand het ziet, bijna elke morgen op ons complex aanwezig is om te zorgen dat alles er weer pico bello uit komt te zien?

Wij vinden het maar heel normaal dat het sportpark er steeds goed verzorgd uit blijft zien, maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Na een zaterdag vol voetbal blijft er  heel veel zwerfvuil achter; rondom de velden en vooral op de tribune. En als op maandagavond de trainingen weer beginnen en de kantine weer open gaat, is alles weer aangeveegd en opgeruimd.

Ook regelt hij al jaren het laten maken, wegbrengen, ophalen en plaatsen van de reclameborden rondom ons hoofdveld. Geheel kosteloos rijdt hij met zijn auto dit allemaal heen en weer.

Ook de grote schoonmaak van alle reclameborden doet hij en dan regelt hij wat bekenden, die hem hier mee helpen.

Dagenlang zie je hem met zijn kruiwagen het onkruid tussen de tegels rondom de velden weg halen, heggen knippen, snoeien, harken,  enz. enz. Ook nu de accommodatie commissie alle tribunestoeltjes aan het vervangen is, helpt hij hier ook weer mee.

Wie is die man? Deze vrijwilliger is Jan Witting, net 80 jaar geworden, en .

Dankzij deze ‘onzichtbare’ vrijwilliger kunnen wij trots zijn op ons prachtige complex.

Het is al vaker gezegd: Flevo Boys kan niet zonder onze vele vrijwilligers!!

Door Paula van der Woude - 7 december 2017