Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Go Ahead Kampen – Flevo Boys

zaterdag 26 mei, aanvang 15:00 uu
SportparkCellesbroek, Kampen

De doelpuntenregen bij bekerwedstrijd Flevo Boys Dames 1 – De Wâlde Dames 1 

De tweede bekerwedstrijd stond op het programma. We waren ingedeeld op veld 4 en het was nog even spannend of het door kon gaan vanwege de vele regen die gevallen was. Gelukkig werd het veld goedgekeurd en we konden dus lekker voetballen. Het echte gras was toch wel even wennen na bijna altijd op kunstgras te spelen. De eindstand liet wel zien dat we daar snel aan gewend waren.

Er stonden veel supporters langs de lijn en  ook waren oud-speelsters Eline Brouwer en Sofie Nillesen gezellig aan het kijken.

Lambert-Jan Boomsma heeft dit seizoen 5 nieuwe speelsters in zijn team: Evelyn Stoffer, Saskia Broersma en Richallien York stroomden door van jongere teams en Veronique Akse is een nieuwkomer bij onze VR1. Nina van de Putte is weer terug bij Flevo Boys.

De wedstrijd begon anders dan alle andere wedstrijden die we de afgelopen tijd gespeeld hebben, want binnen 1 minuut stonden we al met 1-0 voor door een doelpunt van Nina van de Putte. 3 minuten later was het weer raak voor Nina en was het al 2-0. Het gaf een gerust gevoel dat we na zo kort spelen al een voorsprong hadden.
In de 9e minuut maakte Jorien Klompe de 3-0 en 1 minuut later ook de 4-0 na een mooie vrije trap van Kaylee Meinders die de keeper losliet waardoor Jorien hem zo binnen kon lopen.
Door de grote voorsprong in een vrije korte tijd had Lambert-Jan Boomsma de opstelling gelijk iets veranderd. Jara Jager stond voorstopper en kon mooi een stukje doorschuiven en mee druk zetten op de helft van De Wâlde. In de 22e minuut was het de beurt aan Noa Mesu. Zij schoot de vrije trap mooi binnen waardoor het in de 22e minuut 8-0 werd. Hierna vonden er wat wissels plaats. We bleven lekker voetballen, maar de doelpunten kwamen even niet meer. Nina kreeg nog wel 2 mooie kansen maar deze belandde allebei op de lat. Vlak voor rust viel er toch nog een doelpunt, dit keer mocht Eva Verduin binnenschieten.

Met een ruststand van 9-0 werden de kleedkamers opgezocht.

Doelstelling: de 0 houden

In de rust zat iedereen er ontspannen bij met de positieve gedachte dat wij het nog wel een helft gingen volhouden. Voor Lambert-Jan was het van belang dat we vooral de 0 hielden. De vorige wedstrijd had De Wâlde 15-0 verloren en het team vond het vooral belangrijk om er minimaal 16-0 van te maken. Zo begon iedereen weer met volle moed aan de wedstrijd. Gelijk werd er weer goed druk gezet en mooi gevoetbald en de doelpuntenregen ging door.

In de 75e minuut, met een stand van 15-0, kregen we een penalty door een handsbal van De Walde. Onze keepster Josien Schaapman mocht hem nemen en schoot netjes de 16-0 binnen.
Robin sloot de wedstrijd af en maakte er in de 89e minuut 23-0 van en dat was ook de eindstand.

Het was een bizarre wedstrijd met een enorme uitslag. Zowel het doel van Lambert-Jan was behaald, de 0 houden, en ook ons doel was behaald, met meer dan 15-0 winnen. Voor iedereen een heerlijk gevoel om na zo’n lange tijd niet meer gewonnen te hebben toch weer eens te winnen. De afgelopen tijd hebben we in wedstrijden veel kansen gehad, maar lukte het scoren gewoon niet. Vandaag is het tegendeel bewezen:  23 doelpunten van 10 verschillende speelsters.

De combinaties waren mooi, iedereen bleef rustig en geconcentreerd waardoor de doelpunten ook kwamen. Een goed uitgangspunt voor de volgende wedstrijd: a.s. zaterdag 16 september tegen Oudega VR1.

Opstelling (aantal doelpunten):

1. Josien Schaapman (1)
2. Kaylee Meinders (1)
3. Saskia Broersma
4. Jesse Oostra
5. Noa Mesu (2)
6. Jara Jager (2)
7. Richallien York
8. Evelyn Stoffer
9. Jorien Klompe (6)
10. Eva Verduin (2)
11. Nina van de Putte (3)

Wissels: 

12. Robin Boertien (4)
13. Veronique Akse (1)
14. Donna Kragten (1)

 

Door Paula van der Woude - 11 september 2017