Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Drie overwinningen op rij met 3-0, is toch een mooie start van het seizoen.

De tweede uitwedstrijd van het seizoen ging naar het hoge Noorden. Een wedstrijd tegen Broekster Boys werd met 3-0 gewonnen.

Foto: Annalies Klompe

Wat kon Flevo Boys verwachten bij Broekster Boys? Dat werd al gauw duidelijk: een grasmat die zwaar te bespelen was en een fysiek sterke ploeg. Desondanks begon Flevo Boys goed aan de wedstrijd; binnen zeven minuten scoorde Flevo Boys de 0-1. Een mooie voorzet van Thomas Potters werd fraai binnengekopt door Robin Zuidema.

Niet veel later kreeg Broekster Boys een goede kans om langszij te komen, maar de bal belandde op de lat. Na een goed begin werd Flevo Boys slordig; de passing was vaak niet goed. Daarnaast was er veel onnodig balverlies. Door goed keeperswerk van Klaas Boersma bleef Flevo Boys in de wedstrijd. Flevo Boys kreeg nog wel een paar kleine kansjes, maar de 0-1 was ook de ruststand.

Meer grip op de wedstrijd

Bij aanvang van de tweede helft werd Younes el Ghamarti vervangen door Gianni Gieskens. Gianni liet zich gelijk zien met een afstandsschot; zijn schot werd uiteindelijk geblokt. Flevo Boys kreeg meer grip op de wedstrijd, maar de kansen werden nog niet benut. Trainer Arjen Postma voerde nog een paar wissels door: Wouter van der Velden verving Robin Zuidema, Kjell Dijk en Cobus Stuut kwamen in het veld voor Frits Dantuma en Johan Tiems. De laatste wissel was Richard Stoelwinder voor Jelmer Dijkman.

Broekster Boys ging achterin 1 op 1 spelen om een gelijkspel te bewerkstelligen. Het was Flevo Boys die van de vrije ruimte gebruikmaakte. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Wouter van der Velden de 0-2. Een mooie voorzet van Cobus Stuut werd prima binnengeschoten. In de extra tijd onderschepte Thomas Potters de bal en maakte de 0-3. Dit was tevens de eindstand.

Aanstaande zaterdag speelt Flevo Boys thuis tegen Drachtster Boys, aanvang 15.00 uur.

Door Peter Santbergen - 7 oktober 2023