Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Een afscheid na bijna 800 wedstrijden

Flevo Boys neemt aan het einde van dit bijzondere voetbalseizoen afscheid van trainers én een groep spelers die samen bijna 800 competitiewedstrijden op hun naam hebben staan. 

Flevo Boys neemt aan het einde van dit bijzondere voetbalseizoen afscheid van spelers en trainers. Helaas kan dat dit jaar niet met de gepaste belangstelling en entourage tijdens de traditionele familiedag. Neemt niet weg dat we stil willen staan bij de mensen die veel voor onze club betekend hebben en ons nu gaan ‘verlaten.’ Een groep spelers ook die samen bijna 800 competitiewedstrijden op hun naam hebben staan. 

Met tien seizoenen historie in de selectie van Flevo Boys, kiest Frank Post er nu voor om op een lager niveau te gaan voetballen voor Veno in zijn woonplaats Vollenhove. Hij wist als ‘das Phantom’ voor Flevo Boys in 183 competitiewedstrijden maar liefst 64 keer het doel te treffen. Stond met het ‘neusje voor de goal’ vaak op de goed plek en maakte tegenstanders, maar soms ook medespelers, de kop gek.

Niet vreemd dat tweelingbroer Arnoud Post hem na acht seizoenen Flevo Boys vergezelt naar Veno. Als beste aanvallende rechtsback in de hoofdklasse kwam hij tot 180 competitiewedstrijden. Hij miste in zeven seizoenen slechts acht wedstrijden, scoorde 13 keer en was een verlengstuk van de trainer en spreekbuis namens de spelers.

Onze trouwe en stabiele sluitpost Rodney Rosink kiest na 154 competitiewedstrijden en 38 ‘clean sheets’ nu voor zijn jeugdliefde KHC in Kampen. Met zijn fantastische reflexen wist hij zich in 1 op 1 situaties te onderscheiden. Ondanks zijn geringe lengte is hij in zeven seizoenen gegroeid en wist geregeld punten voor de Boys te pakken.

Madih Doufikar speelde in drie seizoenen 76 competitiewedstrijden voor Flevo Boys en wist daarin 18 keer te scoren. Met zijn creativiteit en actieve houding in het veld, heeft hij ons mooie en verrassende voetbalmomentjes voorgeschoteld. In beide bekerfinales waarin hij speelde, was hij doorslaggevend. Madih maakt nu een overstap naar Batavia’90 in Lelystad.

Onze vaste penaltynemer Aron Strengholt speelde afgelopen drie seioennen72 competitiewedstrijden voor Flevo Boys en wist daarin 11 keer het doel te vinden. Als kapitein op het middenveld liet de man met een mening zich zien als ‘de leider’ in het veld. Vanaf komend seizoen speelt Aron in zijn woonplaats voor de plaatselijke ASC Nieuwland. Ook Bjorn Adams zet een stapje terug, laat het voetbal even links liggen en kiest voor zijn jonge gezin. In 62 competitiewedstrijden voor onze club kwam de tweebenige Adams – die bekend staat als stille kracht en een fijne vent – tot zes goals. Duane Tjen A Kwoei verdedigde in 41 wedstrijden het rood-wit van Flevo Boys. Meegekomen met onze trainer Kevin Waalderbos heeft hij zich met name in het eerste seizoen laten zien. Vanaf komend seizoen speelt Duane voor het Zuid-Hollandse VV Spijkenisse

Maarten ‘kind van de club’ Mesu doorliep de jeugdopleiding bij Flevo Boys en speelde in vier seizoenen 12 competitiewedstrijden in het eerste elftal en scoorde tegen Go Ahead Kampen zijn enige goal. Ondanks zijn enorme inzet is het helaas niet gelukt om door te stoten naar een vaste positie in het elftal. Dat geldt ook voor Wesley Meijer. Een keiharde werker die een belangrijke rol heeft binnen een groep. Hij debuteerde al in 2012/2013 maar kwam, mede door zijn werk als beroepsmilitair, tot ‘slechts’ 11 optredens in de competitie.

 

Het afscheid van een trainer
“Na twee seizoenen neem ik afscheid van Flevo Boys. Ik heb in Emmeloord veel lieve, warme mensen leren kennen waardoor ik me er snel thuis voelde. Op dinsdagavond ‘nog even’ Champions League kijken in de kantine, de hapjes en gezelligheid op donderdag, nababbelen na de wedstrijd op zaterdagmiddag, het zijn mooie herinneringen! Het sportieve hoogtepunt? Uiteraard de bekerfinale tegen VEV’67. Daarnaast zal ik onze avonturen in de KNVB-beker niet vergeten, de lange reizen naar het zuiden, eindigend met de thuiswedstrijd tegen Katwijk. Helaas konden we het seizoen niet afmaken, de mooiste periode van het seizoen moest nog komen. Graag wil ik alle vrijwilligers, sponsoren en supporters bedanken dat ik onderdeel mocht zijn van jullie fijne club! Ik hoop dat we elkaar weer snel op het voetbalveld kunnen spreken!

 

Kevin Waalderbos

 

Naast Kevin Waalderbos neemt ook zijn assistent Jeroen van de Berg afscheid van Flevo Boys. Twee jaar geleden kwam hij binnen met de ambitie om de TC-1 cursus te gaan volgen. Door persoonlijke omstandigheden kwam dit echter op een laag pitje te staan en is hij er nu weer aan toe om op eigen benen te staan. Jeroen wordt hoofdtrainer bij onze ‘blauwe buren.’

Door Flevo Boys - 11 juni 2020