Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Buitenpost – Flevo Boys

25 januari 2020, aanvang 14:30 uur
Sportpark De Swadde, Jeltingalaan 80 9285 WL Buitenpost

Een schoon complex is vanzelfsprekend

Het is maandagmorgen zo rond de klok van kwart voor acht. Na de koffie aangezet te hebben even richting veld 4. De heerlijke geur van het gras opsnuivend kijk je, leunend op de afrastering, het terrein over genietend van de serene rust. Hoe anders dan de levendige drukte van de zaterdag ervoor. Al rondkijkend zie je in de lichte ochtendnevel konijntjes over het veld rond dartelen, vogels spelen in de lucht of fluiten hun ochtendlied vanuit de bomen. M’n blik dwaalt zo over het terrein en weer zie je wat een pracht accommodatie we hebben.

Maar de plicht van de grote maandagmorgen schoonmaak roept en dus ga ik richting kleedkamers. Als ik de gang betreed, word ik weer teruggeworpen in de harde realiteit van heden ten dage. De gang ligt bezaaid met gras en modder. Waarschijnlijk hebben ze de borstels buiten, voor het schoonvegen van de voetbalschoenen, over het hoofd gezien. Kan natuurlijk gebeuren als je nog vol zit van de wedstrijd, die je net gespeeld hebt. Lopend door de gang zie ik links en rechts de puinhopen in de kleedkamers. Smerig, nat, afval op de grond, rond slingerende kledingstukken, rondzwervende thee/ranja bekertjes enz.

Bezemschoon

Kleedkamers dienen bezemschoon achter gelaten te worden. Maar deze regel begrijpt niet iedereen blijkbaar. Waarom blijft anders de bezem schoon en is de kleedkamer vuil achtergelaten? Positief blijven denken, denk ik nog, en zet de radio op leuke zender. De schoonmaakspullen gepakt en met z’n tweeën gaan we voortvarend en geroutineerd aan de slag. 25 kleedkamers en twee toiletgroepen verder glimt alles weer als een spiegeltje. Twaalf volle vuilniszakken in de grote container gedumpt. Gevonden voorwerpen en kledingstukken opgeborgen. De netten van de goals weer naar beneden en de oefendoelen van de ketting af. En dan staat alles weer klaar voor een nieuwe week vol voetbalvreugde en plezier.

Gaande de week zie je het voetbalplezier op de velden. Helaas zien we elke ochtend weer hoedjes en dopjes op de velden en de grote en kleine oefendoelen die niet op de plaats teruggezet zijn. Hoe zouden we deze spelers en trainers zo ver krijgen dat ze dit aan het eind van de training wél opruimen? Wie heeft er suggesties? Je mag ze bij mij komen melden. Duidelijk is dat velen van hen niet zuinig met de spullen van een ander omgaan.

Mooi startklaar

Vrijdagmorgen vegen we weer alle kleedkamers, toiletgroepen schoon en wordt alles op en rond het complex opgeruimd. Zo rond de klok van twaalf leun je weer samen op de afrastering van veld 4 en kijk je tevreden rond. Wat een mooie accommodatie hebben we toch en wat staat alles weer mooi en startklaar voor weer een nieuwe wedstrijdzaterdag.

  • Om alles werkbaar te houden voor ons, deel ik graag nog een keer de bestaande afspraken met jou:
  • Na de training dienen alle materialen weer opgeruimd te worden op de daarvoor bestemde plaatsen
  • Grote en kleine oefendoelen dienen teruggeplaatst te worden op de gemarkeerde daarvoor aangewezen plaatsen
  • Na gebruik dienen kleedkamers bezemschoon achtergelaten te worden
  • Op wedstrijddagen is het thuisspelende team ook verantwoordelijk voor kleedkamer van de gasten

 

En als laatste een kleine oproep. Mocht je op een maandagmorgen eens tijd over hebben en een steentje bij willen dragen aan dit onderhoud, een paar helpende handen zijn altijd welkom.

‘De schoonmaker’

Door Flevo Boys - 10 november 2015