Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Eerste nederlaag van het seizoen voor Flevo Boys.

Flevo Boys kende een uitstekende competitiestart, maar leed vanmiddag de eerste nederlaag van het seizoen. Flevo Boys verloor op eigen veld van Drachtster Boys met 1-2.

Foto: Annalies Klompe

Flevo kende een uitstekende competitiestart en had de intentie om dat door te zetten bij de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Thomas Potters; hij schoot de bal net over. Drachtster Boys profiteerde in de 20e minuut van een fout van Flevo Boys en kwam op een 0-1 voorsprong. Dit was de eerste kans voor Drachtster Boys, maar Flevo Boys keek voor het eerst van het seizoen tegen een achterstand aan. Flevo Boys was slordig aan de bal en creëerden daardoor te weinig. Er werd veel gecombineerd, maar door persoonlijke fouten kwamen ze niet tot een aanval. De eerste helft was Flevo Boys de bovenliggende partij, maar ze gingen wel rusten met een 0-1 achterstand.

Tweede helft was niet goed genoeg.

Na rust kwamen er nog geen wissels aan de kant van Flevo Boys, maar gezien de laatste wedstrijden en de stand was dat wel te verwachten. Na 10 minuten gespeeld te hebben kwam er een drievoudige wissel aan de kant van Flevo Boys: Wouter van der Velden, Gianni Gieskens en Cobus Stuut vervingen Younes el Ghamarti, Robin Zuidema en Marc Reussing.  In de 62ste minuut weet Drachter Boys de 0-2 te scoren.  Langs de lijn was er twijfel of het niet buitenspel was, maar de scheidsrechter en zijn assistent gingen daar niet in mee. Flevo Boys had het moeilijk tegen de verdediging van Drachters Boys, ze stonden goed en gaven weinig weg.

De wil was er wel bij Flevo Boys, maar het was slordig en niet goed genoeg om de wedstrijd te kantelen. In de 75ste minuut kwam Flevo Boys op een 1-2 stand ,door een eigen doelpunt van Drachtster Boys. Er was dus nog tijd om minimaal een punt te behalen, maar Flevo Boys was niet bij machte om dat te bewerkstelligen. Aan het eind van de wedstrijd liet de scheidsrechter zien wie de baas was en stuurde de assistent-trainer van Flevo Boys met rood achter de hekken!

Quote

Quote van de trainer Arjen Postma: We speelden onze minste wedstrijd van het seizoen, maar dan nog hoef je niet te verliezen van een ploeg als Drachtster Boys. We waren te slordig aan de bal en creëerden daardoor te weinig. Toch kregen we nog meer kansen dan onze tegenstan­der en daarom hebben we vandaag te weinig gekregen.

Volgende week speelt Flevo Boys een bekerwedstrijd uit tegen FC Zuidlaren, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 14 oktober 2023