Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Eindeloos G-Toernooi, al een paar jaar een Top toernooi!

De laatste zaterdag van juni staat sinds een paar jaar niet alleen in het teken van de TT in Assen en het Dijkfeest in Espel, maar ook in het teken van het Eindeloos G-Toernooi bij Flevo Boys.

Cynthia Rochat, dit jaar voor het laatst coördinator van het g-voetballen, draagt zorg voor de hele organisatie en levert een perfect lopend draaiboek op. Het kantine personeel zorgt voor de nodige versnaperingen, het team van Gezinus Cornelis heeft de doelen op het hoofdveld al klaar gezet en de Activiteitencommissie van Flevo Boys helpt bij de verdere invulling van de dag.

Al vóór 09.00 uur staat het eerste team op de stoep bij Flevo Boys. Snel wordt de Bestuurskamer geopend, de muziek aangezet en de leiders van de verschillende teams ontvangen. De weg naar de kleedkamers is inmiddels bekend terrein en de EHBO zetelt zich ondertussen in de verzorgingsruimte. De scheidsrechters melden zich en rond half 10 trappen de eerste teams al een balletje op het hoofdveld. Een warming-up is niet echt nodig: de temperatuur loopt steeds verder op. Daarom worden er ook kannen met ranja klaargezet, zodat iedereen het nodige vocht tot zich kan nemen.

Om 10.00 uur presenteren de 9 teams én de vier scheidsrechters zich onder luid applaus op het hoofdveld en even later blazen laatstgenoemden op hun fluitje: het Eindeloos G-toernooi, editie 2019 is nu echt begonnen!
De ochtend verloopt gemoedelijk. Op de tribune zitten niet alleen spelers, maar ook veel familie en begeleiding die de teams op het veld luidkeels aanmoedigen. Jorien is de omroeper van de dag en geeft aan als de wedstrijden ten einde zijn en de volgende starten. Harriët fungeert als side-kick.
De voorzitter van Flevo Boys, Henderikus Oostra, neemt ook een kijkje en verricht waar nodig hand- en spandiensten. Ondertussen arriveert John van Beek met het eten en is Bertus Willems heel druk met het maken van mooie (actie) foto’s.

Iets over half één blazen de scheidsrechters de laatste wedstrijden af en wordt de balans opgemaakt. Bertus maakt nog een groepsfoto van alle voetballers die op de Zonnebloemschool zitten of hebben gezeten, een mooie herinnering voor later.

Even later is dan het hoogtepunt van de dag: de prijsuitreiking!
John van Beek reikt, als naamgever van het toernooi, alle de prijzen uit. Marc Klompe, die helaas niet zelf kon voetballen, assisteert hem daarbij. Vol trots worden de bekers in de lucht gehouden, juichen de kampioenen en zingen mee met “We are the Champions”. André Mulder bedankt iedereen voor hun bijdrage aan dit toernooi, waarbij Marc de nodige bloemetjes overhandigt.

Voetballen maakt niet alleen maar vrienden, maar ook hongerig: de broodjes hamburger, kroket, frikadel en shoarma zijn bijna niet aan te slepen. Als deze zijn genuttigd, keert iedereen huiswaarts en de rust in de kantine terug.

De uitslag van de beide poules:

Poule 1
1. Twenterand
2. Urk 1
3. Flevo Boys 1
4. Batavia ‘90
5. Vitree 1

Poule 2
1. Flevo Boys 2
2. Urk 2
3. Zonnebloemschool
4. Vitree 2

Via deze weg willen we alle deelnemende teams, hun begeleiding en supporters bedanken. Daarnaast natuurlijk ook Cynthia Rochat voor de organisatie, de scheidsrechters Wout Jongman, Cor Zwemer, Piet den Breejen en Paul Pettinga, de mensen van de EHBO, fotograaf Bertus Willems, John van Beek van “Bij Ons” in Wellerwaard voor het eten, de accommodatiecommissie en het kantine personeel.

Tot volgend jaar!

 

 

Door Paula van der Woude - 30 juni 2019