Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys

Zomerstop 16 juli tot 6 augustus
Sportpark Ervenbos

En de bal rolt weer

In de zwoele zomeravond van maandag 7 augustus wandel je, na enkele weken vakantie, weer het mooie sportpark van de club op. Links en rechts kijkend zie je dat alles er weer tiptop bij ligt.

De velden liggen er strak omlijnd bij, wachtend op het komende voetbalgeweld, met de netten weer strak in de doelen. Op vele plaatsen heeft de accommodatie weer een opknapbeurt gehad. Heel mooi allemaal, echt een compliment voor de harde werkers die dit gerealiseerd hebben.

Het is ook de avond van de eerste training van de boys in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen. De staf is weer 3 man sterk aanwezig klaar voor de start.De vakanties zijn nog wel in volle gang en er ontbreken nog een aantal spelers, maar ook die boys zullen in de komende weken aansluiten. De boys die er al wel zijn gaan 100% gemotiveerd aan de slag en gelijk volle bak alsof er nooit een rustperiode geweest is.

Het voelt allemaal weer als vanouds, links en rechts een praatje, de parkmanager die goedmoedig mopperend ook weer aanwezig is, de ballen die weer over de bomen heen vliegen (goeie zaak dat bij eind van training toch alle ballen er nog waren), de aanwijzingen van de trainer die over het veld schalden, en ga zo maar door.

Zittend op de tribune en alles aanschouwend, blik je in gedachten eens even vooruit. We gaan het seizoen in met een sterke, zeer getalenteerde selectie van 16 spelers. Allen zeer gemotiveerd en gretig en dat stralen ze ook uit. Een groep die klikt met elkaar en waarin de sfeer goed is. Fanatiek trainend alsof de trainer ze een pot met goud in het vooruitzicht gesteld heeft. Of heeft ie dat misschien ook? Met dat team gaan we een sterke competitie in waarin vast en zeker mooie dingen in het verschiet liggen. Sterke tegenstanders, maar daar is niets mis mee. Want als je er voor moet knokken, je volledig 100% moet inzetten, soms over je grenzen heen moet gaan, dan groei je in je vorm en blijf je jezelf verbeteren. En dat is wat we willen natuurlijk: de boys individueel en als team laten groeien en groeien om ze zodoende nog beter te maken dan ze al zijn. Hebben we doelstellingen, hoe hoog leggen we dat? Ook vragen die naar voren komen. Tja een lat ergens neer leggen dat blijft puur respecteren. En je hoeft er maar iets tegen aan te tikken of hij valt. Dan is de doelstelling een veel beter instrument om mee te werken toch? En die doelstelling is, zoals al eerder vermeld, het beter maken van de boys. Tuurlijk kunnen mooie resultaten daar aan mee werken. Want dan gaat het goed met het team, dat veroorzaakt een positieve flow, dat geeft nog eens extra motivatie en doet de boys nog meer groeien. En dan gaat de lat als vanzelf steeds verder omhoog.

Maar de hele avond heb je het gevoel er ontbreekt nog iets, en ja daar is ie dan Nico de 12e man. En ook komend seizoen is hij supporter van B1 zo belooft hij stellig.

Al met al een mooie en fijne avond als start van een veelbelovend seizoen.

Dit artikel komt van de facebookpagina FLEVO BOYS JO17-1·MAANDAG 7 AUGUSTUS 2017 

Door Paula van der Woude - 9 augustus 2017