Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys

Familiedag Flevo Boys, bron van gezelligheid

Op zaterdag 22 juni jl. vond de jaarlijkse Familiedag bij Flevo Boys weer plaats. Dit keer voor de eerste keer georganiseerd door de Activiteitencommissie van Flevo Boys. Gelukkig kreeg deze veel hulp van de “oude” commissie en vele vrijwilligers, want er komt best heel veel kijken op zo’n dag.

Dit  jaar deden er 58 teams mee, ietsje minder dan vorig jaar (65). Uiteraard waren de bekende teams van de partij, zoals TokTok, Team Poehee, Pietertjes en vv Gargellen. Dit jaar zagen we vele ludieke en grappige teamnamen voorbij komen, zoals “Paris Ain’t Germain”, “Cut the Crab”, “Lekker met de meiden in het rood” en “team Henq”.

Op het hoofdveld en op veld 2 moest het allemaal gebeuren en net als vorig jaar stonden we om 08.00 uur in de ochtend al in de kantine voor ons eerste kop koffie. Er viel nog genoeg te doen, zoals het versieren van de kantine, ballen oppompen, velden uitzetten, springkussens opblazen, prullenbakken leeghalen, geluidsboxen klaarzetten, etc etc etc.
Om 11.15 uur meldden de eerste teams zich en het werd al snel een gezellig drukte.

Onze eigen “Titus Testbeeld” (René de Brouwer) verzorgde de warming-up. Op muziek van o.a. de Snollebollekes kon iedereen los die nog niet warm genoeg was en om 12.00 uur konden we “los”. Vanwege het fantastische weer waren er niet alleen voetballers op het sportcomplex. Er waren heel veel bezoekers die een kijkje kwamen nemen en het was met recht een gezellige drukte.

Hapjes en versnaperingen waren volop te krijgen in de kantine, want naast de broodjes ham en kaas waren er ook weer gezonde hapjes, zoals wraps met zalm en broodjes gezond (dankzij John van Beek van Bij Ons Wellerwaard). Ondertussen konden de eerste taarten (mede mogelijk gemaakt door Bakkerij De Kof op Urk) worden uitgedeeld voor teams die zich als 1e, 30e en 50e team hadden opgegeven (team Inazuma 8, Tuz Yok en Thirty Four).  Ook kreeg het team dat het meest ludiek was verkleed een taart. Dit waren de Kippetjes.

Rond 16.00 uur waren de laatste wedstrijden klaar, stond de BBQ aan en werd volop gebruik gemaakt van de zeep/buikschuifbaan. Het hoofdveld werd ingeruimd voor de traditionele wedstrijd tussen de kabouters en de heren van het eerste en daarna de heren en de G-voetballers in een gemixt team.

Na afloop van de laatste wedstrijd werd het tijd om alle kampioenen te huldigen. Dat waren dit jaar maar liefst 14 teams! Heren 1 als winnaar van de Districtsbeker, Heren 3 en 4, JO8-1, JO10-2, JO11-3, JO12-3, JO12-4, JO13-2, JO15-2, JO15-3, JO15-5, JO19-1 en MO15-1.

Ook de Arie van de Wal Bokaal voor de topscorer van Flevo Boys en de Diederik Boer Award voor de beste keeper van Flevo Boys werden uitgereikt. Die gingen dit jaar naar Muslim Farhadi van JO12-3 (topscorer) en Matyas van Zorge van JO19-1 (keeper).

Nadat onze speaker André Mulder klaar was met het huldigen van alle kampioenen, kon dj Danny zijn feestje gaan bouwen in de kantine. Het dak ging er af en niet vanwege een asbest sanering.
DJ Danny werd mede mogelijk gemaakt door Agpro.

De Activiteitencommissie kijkt terug op een geslaagde dag en bedankt iedereen (en in het bijzonder de vele vrijwilligers en de sponsors) voor hun deelname!

Door Paula van der Woude - 25 juni 2019