Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Flevo Boys blijft in de race voor handhaving

Flevo Boys heeft de voorlaatste competitiewedstrijd vlak voor het einde van de wedstrijd naar zich toegetrokken. Een 1-0 overwinning komt zeer gelegen, in strijd om handhaving.

Foto’s Annalies Klompe

Trainer Arjen Postma begon met Marc Reussing in de basis. Frits Dantuma had vorige week zijn vijfde gele kaart gepakt en moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.
Voor de rest was de basis compleet. Flevo Boys begon moeizaam aan de wedstrijd en dit resulteerde in kleine kansjes voor WV-HEDW. Doelman Winand Quartel stond goed te keepen en hield Flevo Boys in de wedstrijd.  In de eerste helft speelde Flevo Boys de bal vaak terug en kwam zo niet aan de opbouw toe. Dit had mede te maken dat er geen aanspeelpunt voorin was. Het was duidelijk dat Flevo Boys de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen.  De ruststand was 0-0.

Het valt eindelijk een keer de goede kant op

Na een kwartier in de tweede helft grijpt trainer Arjen Postma in en komt met de eerste wissels.  Niet veel later is er een overtreding in het strafschopgebied van WV-HEDW en kreeg Flevo Boys een penalty. Timon Rorije neemt de verantwoordelijkheid, maar helaas voor Flevo Boys stopte de keeper de bal. Inmiddels was het duidelijk dat d’ Olde Veste’54 met 1-0 voorstond. Het was zaak voor Flevo Boys om de nodige risico’s te nemen. Flevo Boys ging achterin 1 op 1 spelen, in de 88e minuut is het Aron Kleefstra die de 1-0 voor Flevo Boys binnen kopte. Door de overwinning staat Flevo Boys op een 13e plaats, dit is een PD (nacompetitie) plaats.

Volgende week worden de volgende wedstrijden gespeeld:

d’ Olde Veste’54 – Flevo Boys
VV Buitenpost – CSV Apeldoorn

Wat zijn de gevolgen?

Een nederlaag in Steenwijk betekent degradatie voor Flevo Boys, tenzij CSV Apeldoorn ook verliest in Buitenpost. Een gelijkspel verplicht hoe dan ook tot nacompetitie, terwijl winst goed kan zijn voor rechtstreekse handhaving. Dan moet Buitenpost juist weer verliezen van CSV Apeldoorn.

Steun je club en kom volgende week Flevo Boys aanmoedigen in Steenwijk, aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Door Peter Santbergen - 20 mei 2023