Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys deelt tik uit aan Urk

Flevo Boys deelt tik uit aan Urk, die nog mee doen om het kampioenschap in de hoofdklasse B . De polderderby werd door Flevo Boys met 2-1 gewonnen.

Foto’s Annalies Klompe

Voorafgaand aan de wedstrijd Flevo Boys Urk werd Timon Rorije gehuldigd voor zijn 250ste wedstrijd voor Flevo Boys. Flevo Boys begon gedisciplineerd, aan de wedstrijd. Ze zaten er kort op en gaven weinig weg.  De eerste kansen waren voor Flevo Boys, maar wisten deze nog niet te verzilveren.  Gedurende de eerste helft had Flevo Boys het betere van het spel en een voorsprong kon niet uitblijven.  Een mooie voorzet van Timon Rorije werd ingekopt door Yumé Ramos 1-0.  Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd om naar te kijken.
Flevo Boys speelde een goede eerste helft en ging terecht met 1-0 rusten, wat ook zomaar 2 of 3 nul had kunnen zijn.

Urk moest tweede helft echt uit ander vaatje tappen.

Het was de vraag of Flevo Boys het niveau van de eerste helft konden vol houden.  Na tien minuten in de tweede helft bracht Urk drie wissel in. Maar ook Flevo Boys wisselde,  Yumé en Younes werden vervangen voor Johan Tiems en Robin Zuidema. Niet veel later is het Robin Zuidema die voor Flevo Boys de 2-0 maakte.  De druk werd opgevoerd door Urk, en kwamen in de 79ste  minuut terug in de wedstrijd 2-1.

Tot overmaat van ramp kreeg ook nog  Robin Zuidema  rood in de 80ste minuut. Urk probeerde met een alles of niets poging nog een punt mee naar Urk te nemen, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen Berkum, aanvang 14:45 uur.

 

Door Peter Santbergen - 2 april 2022