Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Flevo Boys doet niet onder voor derde divisionist

De hoofdmacht van Flevo Boys oefende zaterdag tegen Excelsior '31 in Rijssen. In een gelijkopgaande wedstrijd lieten de boys zich van de goede kant zien. Na 90 minuten stond het scorebord op 2-2.

Na één week trainen trad de hoofdmacht van Flevo Boys zaterdag aan tegen derde divisionist Excelsior ’31 in Rijssen. Met debutant Giedo Weerd (rechtsbuiten) in de basis, maar zonder sterkhouders Saïd Hassan, Aran Nijboer (blessure), Yumé Ramos en Frits Dantuma maakte de ploeg van trainer Arjen Postma een frisse indruk en kwam over 90 minuten nauwelijks in problemen. In de 11e minuut zette Ezafsafi de thuisploeg door een toevalstreffer op voorsprong nadat hij de bal – na uitverdedigen van Flevo Boys – voor de voeten kreeg. Beide ploegen gingen met een 1-0 ruststand naar de kleedkamer.

Door een opbouwfout van Flevo Boys kwam Excelsior ’31 na rust op 2-0. Echte kansen werden door Excelsior ‘31 echter niet gecreëerd al kwamen ze een aantal keren gevaarlijk door na foute passes van Flevo Boys. Ondertussen gaf Postma twee nieuwkomers de kans op hun debuut. Thomas Potters en Mo El Ghamarti (JO19-1 speler) draaiden meteen lekker mee en niets wekte ook maar de indruk dat zij voor het eerst in Flevo Boys 1 speelden. Dat gold ook voor Winand Quartel (keeper).

Een kwartier voor tijd maakte Ron Janzen zijn fout uit de eerste helft goed door een fout in de defensie van Excelsior ‘31 koelbloedig af te straffen. Even later maakte Younes El Ghamarti er – na een mooie aanval – op aangeven van Thomas Potters 2-2 van. Dat was ook de eindstand. Een prima spelend Flevo Boys haalde daarmee een verdienstelijk resultaat tegen de derde divisionist.

 

(verslag Jaap Tol, foto’s Annalies Klompe)

Door Flevo Boys - 25 juli 2021