Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Flevo Boys domineert tegen VVI

Op een zonovergoten dag stonden Flevo Boys en VVI tegenover elkaar in een wedstrijd die werd gekenmerkt door veel balbezit van Flevo Boys. De wedstrijd eindigde in een stand van 2-0.

Foto: Annalies Klompe

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Flevo Boys de regie in handen had en het spel dicteerde. Ze hielden de bal geduldig in bezit en combineerden, waardoor VVI nauwelijks de kans kreeg om de bal te bemachtigen. Net als in voorgaande wedstrijden scoorde Flevo Boys vroeg in de wedstrijd. Potters maakte de 1-0 voor Flevo Boys in de 8ste minuut.

Bus parkeren

Door de zeer verdedigende speelstijl was het moeilijk voor Flevo Boys om door de verdediging te voetballen. Voor rust kreeg Flevo Boys nog een aantal kansen, maar het was de keeper van VVI die voortdurend in de weg lag. Vlak voor rust was er nog een incident waarbij Thom Bos en een speler van VVI met hun hoofden tegen elkaar kwamen. De speler van VVI moest het veld verlaten en Thom Bos leek door te kunnen gaan. Maar ook Thom Bos kwam na rust niet meer terug. Ruststand 1-0.

Het spelbeeld in de 2e helft bleef hetzelfde

Bij Flevo Boys werden nog enkele wissels ingebracht, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Younes en Gieskens die in de 2e helft werden ingebracht waren een paar keer gevaarlijk. Maar de keeper zat er elke keer goed bij.  Vlak voor het eindsignaal is het dan toch raak. Een voorzet van Younes werd door Gieskens ingekopt: 2-0.

De poulefase van de beker zit erop, het was een leerzame generale voor Flevo Boys. Volgende week is de start van de competitie, dan speelt Flevo Boys uit tegen Alcides.

Door Peter Santbergen - 17 september 2023