Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys G-teams weer succesvol in G-toernooi Kampen

Vorig jaar haalden beide Flevo Boys G-teams (b en c niveau) de eerste plaatsen op het G-toernooi van Stichting Aangepast Sporten (SAS) Kampen. Dat was een groot succes. Afgelopen zaterdag 13 april, na het inleveren van de wisselbekers van vorig jaar, moesten ze weer aan de bak om hetzelfde resultaat te halen.

Een grote opgave, mede omdat het C-team nu op niveau C1 was ingeschreven in plaats van C-niveau.

Het C-team begon met een nederlaag, zoals altijd omdat zaalvoetbal anders is dan het veldvoetbal dat de Flevo Boys teams gewend zijn in de training (0-1 tegen VRC). Maar daarna herstelden ze zich en met een beetje geluk wonnen ze van Spindo en Spanker met 1-0. De laatste 2 wedstrijden werd gelijk gespeeld tegen SAS-Kampen en de Vlammentijgers (1-1 en 2-2). Door dit resultaat stonden ze in de finale om de eerste en tweede plaats.

Het B-team begon ook met verlies, 0-4 tegen het Duitse team SV Rees, waar ze vorig jaar in de finale van wonnen. Tegen Black&White werd echter gewonnen met 2-1. Daarna werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen De Klup. De laatste wedstrijd tegen FC Ponton Boys moest gewonnen worden om in de finale te komen, en het werd 2-1, finale.

Eerst werd echter gestreden om de penalty bokaal. Met ruim 100 spelers in een afval race, om de beurt penaltys nemen tot er slechts één overbleef, en … dat was onze Flevo Boys penalty killer Peter van Embden. Een zeer goed resultaat.

In de finalewedstrijden begon het B-team (wederom) tegen de Duitsers. Deze keer waren die te goed en verloor Flevo Boys met 3-1. Jammer, maar de tweede plaats was een mooi resultaat.
Het C-team, dat nog maar met 5 spelers was door uitval van 2 spelers, moest zonder wisselspelers de finale spelen tegen de Vlammentijgers. Met heel goed spel werd maar liefst met 5-0 gewonnen en dit team kon dus de beker voor de eerste plaats mee naar huis nemen, en ook nog – voor de tweede keer – de wisselbeker.

Groot succes dus voor het totale team.

Door Paula van der Woude - 14 april 2019