Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Buitenpost – Flevo Boys

25 januari 2020, aanvang 14:30 uur
Sportpark De Swadde, Jeltingalaan 80 9285 WL Buitenpost

Flevo Boys geeft je vleugels

Mannen laten hun baard staan of gaan op de racefiets zitten. Vrouwen gaan naar een cursus mindfulness of beginnen een Bed and Breakfast. En ik? Ik wilde naar Amsterdam in mijn midlifecrisis. Want ik wilde wat anders. Ik moest ergens heen met mijn energie en met al die ideeën die ik had over het leven.

Mijn zoon heeft het naar zijn zin in Emmeloord. Ik heb een goede baan en toch was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging. Wie kwam daar als redder in de nood? Wout Jongman. Hij vroeg of ik eens wilde praten over een functie bij Flevo Boys. Die hele crisis was als sneeuw voor de zon verdwenen. Ja, dat wilde ik wel. Een functie in een wereld die ik niet goed kende met allemaal nieuwe mensen, nieuwe situaties en lekker veel onontgonnen gebied. Ik voelde mij als herboren. Als een pionier met een nieuwe boerderij op het nieuwe land.

CIOS, KNVB en HZVV

Ik heb aan tafel gezeten met de directeur en docenten van het CIOS Heerenveen-Leeuwarden over het professionaliseren van onze relatie als het gaat om het opleiden van voetbaltrainers. Samen met hoofdopleidingen en trainers van verschillende verenigingen mocht ik mijn gedachten laten gaan over het proces van scouten door de KNVB. Kennisgemaakt met jeugdbestuursleden van HZVV uit Hoogeveen. Ik heb nog steeds contact met hen als ik even extern inspiratie nodig heb. Ook dichter bij huis mocht ik met mijn neus vooraan staan bij het organiseren van bijvoorbeeld de circuittraining met Carrefour en de begeleiding van ouders met kinderen met autisme met behulp van adviseurs van de Zonnebloemschool uit Emmeloord.

Midlifecrisis? Kom bij Flevo Boys, want Flevo Boys geeft je vleugels. Of je nu de catering wilt verzorgen zoals de Ballendiva’s doen. Of je wilt stagiaires begeleiden, gastheer zijn in de commissiekamer of het kerstgala voor de wat oudere jeugd organiseren. Het kan op sportpark Ervenbos.

 

Pauline Lodewegens
Coördinator F- en E-pupillen

Door Flevo Boys - 29 maart 2016