Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys hervat de competitie met een gelijkspel

De eerste wedstrijd na de winterstop zit er weer op. Flevo Boys speelde gelijk tegen Ajax 1-1.

Foto’s Annalies Klompe

De competitie is inmiddels weer gestart, voor Flevo Boys betekende dit een uitwedstrijd tegen Ajax. Eerder dit seizoen troffen Flevo Boys en Ajax elkaar op de eerste speeldag in Emmeloord. De gelijk opgaande wedstrijd werd door de bezoekers met 0-1 gewonnen, de enige goal viel diep in de slotfase.

Na 15 minuten gespeeld te hebben is de wedstrijd in evenwicht. Ajax kreeg de eerste kansen via Kaj de Jong maar Flevo Boys was wel meteen succesvol bij hun eerste grote mogelijkheid. Aran Nijboer scoorde in de 16de minuut de 0-1 voor Flevo Boys. Niet veel later werd een vrijetrap van Aran Nijboer bijna in eigen doel geschoten.  Vlak voor rust is het Ajax die de gelijkmaker scoorde. Het doelpunt komt op naam van Kaj de Jong 1-1.  Dit was tevens de ruststand.

Hard werken werd niet beloond

Beide teams werkten hard, maar de kansen waren schaars. Zo genoten de weinige toeschouwers van een gepassioneerd duel waar scheidsrechter Visser ondertussen de show stal door gretig te wapperen met gele kaarten (merendeels voor praten). Door een aantal wissels in te brengen probeerde Flevo Boys nog iets te forceren.

In het laatste kwartier kwam Flevo Boys er af en toe weer dreigend uit en zo moest Ruben Zandwijken tweemaal redding brengen op kansen voor Timon Rorije (75 e minuut) en Johan Tiems (90 e  minuut). De score bleef echter ongewijzigd, de ruststand was tevens de eindstand 1-1.

Opstelling Flevo Boys
Winand Quartel, Thom Bos, Ron Janzen, Bas Bakker (73. Gerben Visser), Said Hassan, Aran Nijboer, Frits Dantuma, Thomas Potters, Willem Huizing (86. Johan Tiems), Robin Zuidema (73. Timon Rorije), Marc Reussing

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen DHSC, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 22 januari 2023