Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys in extremis langs HVV Hollandia in Toto KNVB beker

Flevo Boys heeft in de eerste kwalificatieronde van de Toto KNVB beker derde divisionist HVV Hollandia uit Hoorn uitgeschakeld. De volgende tegenstander in het bekertoernooi is Harkemase Boys.

Op zaterdag 29 augustus speelde het eerste elftal van Flevo Boys haar eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. In het kader van de eerste kwalificatieronde van de Toto KNVB beker was HVV Hollandia uit Hoorn de tegenstander. Vanwege de corona maatregelen waren er voor de supporters van Flevo Boys 50 kaarten beschikbaar. Die waren er dan ook en zodoende kon het team van de nieuwe trainers Arjen Postma en Bennie Vissers rekenen op verbale steun vanaf de kant.

Eerste helft

Zonder de geblesseerde Johan Tiems, Bas Bakker, Robin Zuidema en Kelt Jager, kwam Flevo Boys goed uit de kleedkamer tegen de zondag derde divisionist. Voor deze wedstrijd had Arjen Postma gekozen voor Fariz Mesud in het doel en de (in een officiële wedstrijd) debuterende Ayoub Lakhloufi in de spits. Flevo Boys liet direct zien dat het niet gekomen was om achterover te gaan leunen en te wachten op een counter. Na de eerste 10 minuten, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, begon Flevo Boys meer en meer de helft van de tegenstander op te zoeken. Met goed verzorgd voetbal van achteruit werd het doel van Hollandia opgezocht. Nieuwkomers Ron Jansen en Saïd Hassan zorgden veelal voor de opbouw van achteruit, waarbij Saïd Hassan samen met Aran Nijboer voor de nodige creativiteit op het middenveld zorgden. Een fraaie steekpass van Saïd op Timon Rorije leverde de eerste hoekschop op. Hieruit kwam geen gevaar. Ook Aran liet zien geconcentreerd te zijn door na een balverovering de bal van grote afstand over de (te ver) voor zijn doel staande Hollandia keeper te schieten. Zijn bekeken schot was net te hoog.

Paal staat in de weg

Na de eerste speldenprikken, waaronder een schot van Ayoub uit de draai, waarop de keeper nog eenvoudig redding kon brengen, was het Ayoub die eerder bij de bal was dan zijn tegenstander en in één beweging Yander Zandbergen een vrije doortocht naar de keeper gaf. Yander wist de keeper te passeren, maar zijn schot passeerde ook de paal net aan de verkeerder kant. Maar, de eerste echte waarschuwing was gegeven. Nadat een bekeken schot van Timon Rorije door de keeper niet ver genoeg naar de zijkant weg gebokst kon worden, was Ayoub er wederom als de kippen bij om de bal in het doel te schieten. Van de zijkant wist hij de bal uit de buurt van de keeper te schieten, maar hierdoor kwam de bal vol op de paal. Na in de slotfase van de eerste helft nog een schot van Aran gered kon worden door de keeper, werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 stand.

Tweede helft

In de tweede helft ging Flevo Boys opnieuw op zoek naar de voorsprong. Hollandia had zich in de rust voorgenomen om meer van zich af te bijten en in een korte fase van een minuut of 5 werd Flevo Boys in het begin van de tweede helft even op eigen helft teruggedrukt. Het eerste schot op het doel van Fariz ging hoog over, maar even later werd de enige goed uitgespeelde aanval van Hollandia niet door de vrijstaande spits in het doel geschoten, maar volop de lat. Daar kwam Flevo Boys goed weg. Direct was iedereen weer bij de les en werd de draad weer opgepakt. Een zeer goed spelende en georganiseerde laatste linie, waarin Roelof rechts Marc en Ron centraal en nieuwkomer Frits Dantuma. links in de verdediging stond zorgden ervoor dat Hollandia, op die 5 minuten na, de gehele wedstrijd niet bij het doel van Fariz konden komen. Daarvoor zorgden de zeer vroeg storende middenvelders, bestaande uit Tomas, Saïd Hassan en Aran  ervoor dat menig aanval van Hollandia al in een vroeg stadium werd verstoord. Doordat ook Timon, Ayoub en Yander zich niet alleen tot aanvallen beperkten, maar ook hun team steunde door bij balverlies vol druk te zetten, had Flevo Boys vaak in een vroeg stadium de bal terug van de tegenstander. De vele aanvallen op het doel van Hollandia, moesten een keer leiden tot een doelpunt. Toen zelfs in één aanval 5 keer op het doel van de keeper geschoten werd en deze tot 5 keer toe redding kon brengen met handen en voeten, vergat Flevo Boys zich nadrukkelijk te belonen en moest het ook uitkijken dat het niet de deksel op de neus zou krijgen bij een van de zeldzame aanvallen van Hollandia. Uit één van de vrije trappen van de zijkant wist de ingevallen Yumé Ramos de paal te raken. Naast Yumé, in de ploeg gekomen voor Ayoub, werd Thomas vervangen door Ivar, Timon door Appie Boundati en bracht Arjen Postma het jonge talent Younes El Ghamarti voor Yander Zandbergen. Deze spelers lieten zien dat Flevo Boys dit jaar over een brede kwalitatieve groep beschikt. Met nieuwe energie, maar eenzelfde spelwijze, werd volop getracht om binnen de reguliere speeltijd de overwinning naar ons toe te trekken.

Verlenging

Helaas was de stand ook na 90 minuten nog 0-0, met een verlenging van 2 x 15 minuten tot gevolg. In de verlenging werd het weer (enorme stortbui) en het spel er niet beter op. Ivar wist de keeper te verrassen met een bekeken schot net over het doel. Het was echter Hollandia die het dichtst bij een treffer was in de verlenging. Een vrije trap van een meter of 20 rechts van het doel, werd buiten bereik van Fariz vol op de kruising geschoten. Nadat een schot van Younes, na een prima individuele actie, door de keeper onschadelijk werd gemaakt, eindigde ook de verlenging in 0-0.

Penalty’s

Flevo Boys keeper Fariz Mesud had in voorgaande bekerwedstrijden al laten zien dat hij een uitstekende penalty killer is. Daarom ging Flevo Boys met vertrouwen de penaltyserie in. Het liet na de toss te hebben gewonnen het initiatief aan Hollandia om de serie te openen. De eerste penalty van Hollandia verdween over de kruising van Fariz. Yumé was voor Flevo Boys de eerste penalty nemer. Met zijn ogen stuurde hij de keeper de verkeerde hoek in waarna hij de bal gecontroleerd de andere hoek in schoot. De tweede penalty van Hollandia liet Fariz zijn kwaliteiten zien, hij wachtte lang en dook in de goede hoek om daarmee de inzet van Hollandia te kunnen keren. Nadat Aran Nijboer zijn penalty beheerst in de hoek schoot, scoorde ook Hollandia voor het eerst een penalty. Ron Jansen nam voor Flevo Boys de derde penalty en ook hij stuurde de bal gecontroleerd het net in. De vierde penalty voor Hollandia moest dus een doelpunt worden om te voorkomen dat het daarbij zou blijven. Fariz, hartstochtelijk aangemoedigd door de vele Flevo Boys supporters, bleef geconcentreerd kijken en wachten. Nadat de bal de voet van de speler van Hollandia verliet, dook hij vol overtuiging in de goede hoek en pakte ook deze penalty. Daarmee bereikte Flevo Boys de volgende ronde en werd Fariz bedolven onder de spelers van Flevo Boys.

Nu naar Harkema

Op basis van het spelbeeld een zeer terechte overwinning van Flevo Boys. Op naar de volgende voorronde in Harkema, waar op 6,7 of 8 oktober  Harkemase Boys de tegenstander is. Vol vertrouwen kan deze week toegewerkt worden naar het eerste competitieduel in de hoofdklasse aanstaande zaterdag, uit bij DETO in Vriezenveen.

Door Flevo Boys - 30 augustus 2020