Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Flevo Boys kan DVS’33 één helft bijhouden en verliest met 2-0 .

Zaterdag 14 augustus speelde Flevo Boys een oefenwedstrijd in Ermelo tegen derdedivionist DVS’33. Trainer Arjen Postma heeft de afgelopen wedstrijden alle jongens veel speelminuten gegeven en gaat de komende tijd toewerken naar de basisformatie zo gaf hij aan. Flevo Boys bood DVS’33 de eerste helft prima partij. De formatie van Arjen Postma zette hoog druk en bij balverlies werd de tegenstander korte tijd vol opgejaagd om de bal zo snel mogelijk, liefst op de helft van de tegenstander, weer in het bezit te krijgen. Dit leverde een aantal malen succes op. Zo wist Timon Rorije de bal op het middenveld te onderscheppen en direct voorwaarts Saïd Hassan in stelling te brengen. Zijn schot was hard maar ging 20 centimeter over de lat.

Aan de andere kant liet DVS’33 haar sterkte zien, toen in de 15e minuut de snelle spits aan keeper Voken Huisman omspeelde en de bal in het lege doel speelde. Tot zijn schrik was het echter Kelt Jager die zijn keeper te hulp schoot en de bal nog net voor de lijn kon wegwerken. In de 22minuut leverde een aanval over links gevaar op. Younes El Ghamarti werd door Marc aangespeeld op links, omspeelde zijn tegenstander en gaf een voorzet vanaf de achterlijn. Deze kwam op het hoofd van Timon Rorije, die de bal uitstekend raakte, maar helaas ging de bal over het doel. Verder dan een schot van grote afstand dat hoog over het doel van Volken ging kwam DVS’33 niet in de eerste helft, terwijl Flevo Boys in de 34e minuut nog een heel grote kans op de openingstreffer kreeg. Yander Zandbergen werd hard aangespeeld in het zestienmetergebied, nam de bal in één keer goed aan en zette zijn tegenstander op het verkeerde been. Hierdoor creëerde hij een vrije schietkans. Zijn schot met links ging jammer genoeg net naast. Zo werd met een 0-0 stand de thee op gezocht.

Na rust ging werd de openingstreffer al in de 48e minuut gemaakt door DVS’33. Roelof Strikwerde raakte zijn tegenstander in het strafschopgebied en de scheidsrechter besloot een penalty te geven. Deze buitenkans werd niet onbenut gelaten door Ali Akla, die Volken Huisman met een harde droge knal kansloos liet. 1-0. DVS’33 kreeg energie van dit doelpunt en begon Flevo Boys nu serieus onder druk te zetten. Een mooie aanval over veel schijven liet de kwaliteiten van de derdedivisionist (met onder andere Stef Nijland in de gelederen) zien. Het schot dat erop volgde werd vol op de paal geschoten en zo kwam Flevo Boys goed weg. DVS’33 creëerde niet heel veel kansen, maar door hun spel kwam Flevo Boys amper aan voetballen toe. Eenmaal in balbezit wist het de bal maar heel kort in het bezit te houden, waardoor een goede aanval opzetten niet mogelijk was. Een kwartier voor tijd bracht DVS’33 de stand op 2-0, nadat Quincy Veenhof de bal vanaf de linkerkant van het strafschopgebied mooi aannam en met een diagonaal schot Volken kansloos liet. Inmiddels had Flevo Boys een aantal wisselspelers ingebracht. Hierdoor werd in het laatste kwartier met nieuwe energie nog geprobeerd een slotoffensief eruit te gooien. Het lukt een korte periode om op de helft van DVS’33 de bal langer in de ploeg te houden. Nadat Timon een aanval over rechts had geplaatst wat een corner opleverde, was het Thomas Potters die de afgeslagen corner ineens op zijn schoen nam. De bal dreigde hard in de korte hoek te verdwijnen, ware het niet dat een verdediger de bal nog licht raakte. Hierdoor verdween het schot net langs de verkeerde kant van de paal in het zijnet. De daaropvolgende corner werd door Yumé Ramos goed gekopt, maar ook deze keer net langs de buitenkant paal.

Zo verloor Flevo Boys met 2-0 en was het een zeer leerzame middag voor de spelers en staf van Flevo Boys in aanloop naar de competitestart op 28 augustus, wanneer ONS Sneek de tegenstander is in Sneek. Aanstaande dinsdag oefent Flevo Boys in Idskenhuizen tegen de plaatselijke VVI om 20:00 uur. Op zaterdag 21 augustus oefent Flevo Boys thuis tegen vv Heerenveen. Deze wedstrijd staat op 17:00 uur gepland.

Opstelling: Volken Huisman, Marc Ruessing (Bas Bakker 60), Ron Janzen, Kelt Jager (Aron Kleefstra 75), Roelof Strikwerda, Ivar Span (Thomas Potters 60), Saïd Hassan, Frits Dantuma (Tomas Boer), Younes El Ghamarti (Giedo de Weert 75), Yander Zandbergen (Yumé Ramos 54), Timon Rorije

Omroep Flevoland heeft een samenvatting van de wedstrijd op haar website geplaatst: https://www.omroepflevoland.nl/sport/248642/flevo-boys-verliest-in-oefenduel-van-dvs-33

Door Flevo Boys - 15 augustus 2021