Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys

Zomerstop 16 juli tot 6 augustus
Sportpark Ervenbos

Flevo Boys laat 2 punten liggen

In de thuiswedstrijd tegen nummer twee van de ranglijst SVZW uit Wierden, heeft Flevo Boys gelijkgespeeld. Eindstand 2-2.

Een zege thuis tegen nummer twee SVZW uit Wierden, zou een mooie opsteker zijn en een beloning van het goede voetbal van de afgelopen tijd. Flevo Boys begon zoals de laatste wedstrijden wederom goed aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten werd het 1-0 door een schot van Arnoud Post. De bal belandde in de verre hoek en de keeper had het nakijken. Waarschijnlijk had deze een voorzet verwacht.

Gedurende de eerste helft werd Flevo Boys steeds beter en kreeg de nodige kansen. De Boys waren dominant op het middenveld, hier werden vaak de duels gewonnen. Een dood spelmoment levert Flevo Boys de 2-0 op. Een vrije trap van Jarno van der Wal wordt ingekopt door  Bjorn Adams. SVZW heeft op papier goede spelers, maar kan dat in de eerste helft niet laten zien. Net als vorige week had de ruststand drie of vier nul voor Flevo Boys moeten zijn. Maar de Boys gaan rusten met 2 tegen 0.

Tweede helft

SVZW start de tweede helft met een wissel op het middenveld. In eerste instantie lijkt het een voortzetting van de eerste helft, maar SVZW laat zien dat ze niet voor niets naar Emmeloord zijn gekomen.  Door meer druk te zetten worden ze niet of nauwelijks gevaarlijk. Flevo Boys kreeg ook nog enkele kansen, een schot van Doufikar gaat hoog over. Bij Flevo Boys komen de geplande wissels. Tot de 75ste minuut is er voor Flevo Boys niets aan de hand. In de 76ste minuut is er een uitval van SVZW waarbij Rodney te vroeg uit zijn doel komt en te laat bij de speler. Wat een goal oplevert voor SVZW 2-1.

Vanaf het moment dat SVZW de 2-1 scoort voelen ze dat er meer inzit. Ondanks de tegengoal blijft Flevo Boys voetballen.  In de 85ste minuut scoort SVZW de 2-2 uit een vrije trap. Deze ging snoeihard in de hoek en Rodney had het nakijken.  De 2-2 is tevens de eindstand.

Bovenaan

Waarschijnlijk is SVZW blij met dat ene punt, maar het hadden op basis van de gehele wedstrijd eigenlijk drie punten voor Flevo Boys moeten zijn.  Ondanks het gelijkspel blijven Flevo Boys en SVZW bovenaan staan. Flevo Boys heeft alleen een beter doelsaldo.

Wissels 58: Aran Nijboer (Thomas Boer), 69: Frank Post(Madih Doufikar),  87: Timon Rorije (Jarno van der Wal)

Volgende week zaterdag 14 oktober is er een uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys.

Door Peter Santbergen - 7 oktober 2017