Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys neemt drie punten mee uit Wierden

Beiden ploegen hadden behoorlijk last van de weersomstandigheden. Maar het was Flevo Boys die uiteindelijk de wedstrijd over de streep trok en met drie punten huiswaarts ging.

Flevo Boys begon in een andere opstelling aan de wedstrijd, dan in de eerste twee van dit jaar. De oorzaak hiervoor was ziekte van Timon Rorije, en een blessure van Bjorn Adams. Ook kon de trainer geen beroep doen op Lars Klijnstra, hij is voor drie maanden op wereldreis. De vervangers waren Marc Reussing en Duane Twen-A-Kwoei.

Flevo Boys begon gretig aan de wedstrijd, dit resulteerde in de 7de minuut in een goal van Frank Post. De keeper werkte een schot van Johan Tiems weg, maar Frank Post kon in de rebound de bal in het net werken. Beide ploegen hadden behoorlijk veel last van de wind. Hierdoor kwamen passes vaak niet goed aan. Er waren kleine kansen voor zowel SVZW als Flevo Boys, maar de ploegen gingen rusten met een 0-1 stand.

Johan Tiems beslist wedstrijd

Niet Flevo Boys maar SVZW zette gelijk druk bij aanvang van de tweede helft. Door een verdedigingsfout kwam Frank Smit alleen voor de keeper en maakte de 1-1 voor de thuisploeg. Na de treffer kwam de wedstrijd in balans en grote kansen bleven uit tot vlak voor tijd. Iedereen die dacht dat Johan Tiems uitgeblust was, had het mis. Na een individuele actie zette hij de 1-2 op het scorebord.

Daarin kwam geen verandering meer, zo ging Flevo Boys met drie punten in de pocket huiswaarts.

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen csv Apeldoorn, aanvang 14:30 uur.

Opstelling: Rodney Rosink (K),  Roelof Strikwerda,  Arnoud Post, Madih Doufikar, Frank Post, Aran Nijboer(A), Ivar Span,  Duane Tjen A Kwoei, Johan Tiems, Marc Reussing, Aron Strengholt.

Wissels: Richard Scholten, Jarno van der Wal, Abdessamad Boudati, Lars de Boer,  Tomas Boer, Wesley Meijer, Fariz Mesud(RK)

Door Peter Santbergen - 9 februari 2019