Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys nog ongeslagen en wint met 0-4 van Buitenpost

Vandaag stond de derde wedstrijd van de competitie op het programma. Dit was een uitwedstrijd voor Flevo Boys tegen Buitenpost. Door een 0-4 overwinning is Flevo Boys koploper in de hoofdklasse B.

Flevo Boys mocht vandaag afreizen naar het Friese Buitenpost. Onder zonnige omstandigheden begon Flevo Boys aan de wedstrijd met vier andere basisspelers dan vorige week.  Hier en daar waren er wat pijntjes. Dus koos trainer Arjen Postma voor spelers die fit waren.

Flevo Boys begon goed aan de wedstrijd, binnen vier minuten hadden ze op twee nul kunnen staan. De bal werd voor de lijn weggewerkt en een schot van Timon Rorije belande in het zijnet.  Buitenpost wist de eerste aanvallen te overleven. De eerste kans voor Buitenpost kwam pas in de 19e minuut. Na de eerste fase in de eerste helft zakte Flevo Boys wat in. Het spel was matig aan beide kanten. Vlak voor rust was er een tegenslag voor Flevo Boys, Ivar Span moest het veld verlaten met een knieblessure. Saïd Hassan was zijn vervanger. Hij was aan de kant gehouden, omdat hij ook niet fit was. De ruststand was 0-0.

Een betere tweede helft

Flevo Boys kwam goed uit de startblokken. In de 47ste minuut opende Yander Zandbergen de score 0-1. Buitenpost kreeg in de 51ste minuut een mooie kans op de gelijkmaker, maar Volken Huisman stond goed en blokkeerde het schot. Niet veel later kreeg wederom Yander Zandbergen kans om de score te vergroten, maar hij verzaakte dit keer om te scoren.  Flevo Boys kreeg steeds meer grip op de wedstrijd een tweede goal kon niet uitblijven.

Robin Zuidema die Younes El, Ghamarti had vervangen maakte voor Flevo Boys de 0-2.  De wedstrijd was gelopen en Flevo Boys kon verder gaan met het uitbouwen van het doelsaldo. In de 79ste minuut werd Yander Zandbergen vervangen door Yumé Ramos.

Yumé kopte niet veel later een mooie voorzet van Roelof Strikwerda in 0-3. Door een eigen doelpunt van Buitenpost werd het 0-4. De laatste vijf minuten was het voor Buitenpost zaak om de score nog niet verder op te laten lopen. Na een matige eerste helft was Flevo Boys de tweede helft de bovenliggende partij.

Volgende week speelt Flevo Boys een thuiswedstrijd tegen ASV De Dijk, aanvang 14:30 uur

Door Peter Santbergen - 19 september 2020