Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys onderuit in Noordscheschut

Wederom wist Flevo Boys een uitwedstrijd niet te winnen. Ze verloren met 4-1 tegen Noordscheschut.

foto’s: Annelies Klompe

In een zonovergoten Noordscheschut begon Flevo Boys aan de wedstrijd. De basis was gelijk aan de wedstrijd tegen DETO, die thuis met 4-0 werd gewonnen.  Het eerste kwartier was voor Flevo Boys. Ze hadden veelal de bal en veldoverwicht. In de 13e minuut gaf Bas Bakker een harde voorzet, maar Thomas Potters kon zijn voet er niet tegen krijgen.

Flevo Boys had veel balbezit, maar was door onzorgvuldigheid deze ook vaak snel weer kwijt. Dit kwam met name door  het spel van Noordscheschut, die dicht op de bal zaten en er stevig ingingen. Door een verdedigingsfout in de 42ste minuut, kreeg Noordscheschut de kans op 1-0. En maakte deze dan ook goed af. Vlak voor het rustsignaal werd Johan Tiems binnen de zestien onderuit gehaald, wat een penalty opleverde. Yumé Ramos schoot deze snoeihard binnen 1-1. Wat ook de ruststand was.

“Flevo Boys niet opgewassen tegen fysiek sterk Noordscheschut

Over het algemeen heeft Flevo Boys het moeilijk met tegenstanders die fysiek sterk zijn, zo ook vanmiddag. Flevo Boys probeerde het wel, maar kwam niet in de wedstrijd.  Uit een standaard situatie scoorde Noordscheschut in de 58ste minuut de 2-1. Flevo Boys ging steeds vaker de lange bal spelen, maar  Noordscheschut had voldoende spelers in de achterste linie. Reële kansen voor Flevo Boys kwamen er niet.

Noordscheschut stroopte de mouwen nog eens op en maakten nuttige overtredingen, om Flevo Boys te ontwrichten. De voorsprong gaf Noordscheschut vleugels, een overtreding binnen de zestien leverde Noordscheschut in de 65ste minuut een penalty op. Deze werd in de rebound binnengeschoten 3-1. Met een afstandsschot gooide Noordscheschut de wedstrijd op slot 4-1.

“Te wisselvallig

Wederom wist Flevo Boys een uitwedstrijd niet te winnen. Te wisselvallig, van heel goed vorige week naar heel matig deze week. Dan volgende week maar weer drie punten pakken, thuis tegen Buitenpost.

Volgende week 16 oktober 15:00 uur, speelt Flevo Boys thuis tegen Buitenpost.

Door Peter Santbergen - 9 oktober 2021