Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys pakt belangrijke punten tegen Eemdijk

Na drie nederlagen oprij pakt Flevo Boys drie punten in een zwaar bevochten uitwedstrijd tegen Eemdijk

In de uitwedstrijd tegen Eemdijk moest Flevo Boys het zonder de aanvoerder Timon Rorije doen. Dit vanwege een schorsing, maar volgende week is hij er weer bij.
Op voorhand hadden de meeste voetballiefhebbers hun kaarten op Eemdijk gezet. Zij staan op de tweede plaats in de hoofdklasse B en kunnen de koppositie overnemen als Urk van Genemuiden zou winnen.

Eemdijk begon voortvarend aan de wedstrijd en het leek erop dat ze snel de wedstrijd naar hun hand wilden zetten. Beide ploegen kropen niet in de verdediging en wilden voetballen, dit is ook wat Flevo Boys graag ziet. Eemdijk had de eerste helft wel het beter voetbal, maar Flevo Boys vocht zich in de wedstrijd. Het was Eemdijk die in de 30ste minuut op voorsprong kwam (1-0). Wat totdat moment ook verdiend was.

Flevo Boys had de beste kansen vlak voor rust, een vrijetrap van Thomas Potters raakte de paal. In de rebound schoot Marc Reussing de bal over. Opslag van rust was het  Kelt Jager die de bal binnen werkte(1-1). Wie dacht dat dit ruststand zou zijn had het mis. In de extratijd werd een vrije trap van Argjend Selimi  door een speler van Flevo Boys in eigen doel gewerkt: (2-1). Dit was gelijk de ruststand.

Hard werken wordt eindelijk beloond

Nog maar net aan de tweede helft begonnen was het Yumé Ramos die de bal over de lijn gleed (2-2). In de tweede helft kon Flevo Boys meer weerstand bieden tegen Eemdijk. Beide ploegen kregen kansjes maar wisten deze niet te verzilveren. Trainer Arjen Postma brengt al zijn drie wissels in: (1) Robin Zuidema voor Younes Ghamarti, el (2) Aron Kleefstra voor Frits Dantuma en (3) Ayoub Lakhloufi voor Johan Tiems.

In de 83ste minuut moest Bas Buimer van Eemdijk eraf met een knieblessure, ze hadden alle wissel gebruik en moesten met 10 man verder. Vlak voor het eind van de wedstrijd kwam Roelof Strikwerda over rechts naar voren en gaf een prachtige voorzet, die door Yumé Ramos binnen werd gekopt (2-3).  De scheidsrechter liet nog enige tijd doorspelen, maar Flevo Boys wist de driepunten te verdedigen.

Volgende week is er een thuis wedstrijd tegen Noordscheschut, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 26 februari 2022