Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys pakt drie punten tegen Buitenpost

Flevo Boys speelde een moeizame middag, maar de drie punten gingen wel mee naar Emmeloord 0-2.

Vandaag stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Flevo Boys moest vandaag winnen van Buitenpost, om niet verder af te zakken naar de degradatiezone. Buitenpost begon vanaf het begin druk te zetten op Flevo Boys, die steeds verder in zakten. Hierdoor kwamen er kleine kansen voor Buitenpost, maar echt gevaarlijk werden ze niet.
In de 12e minuut sloeg het noodlot toe voor Buitenpost. Aran Nijboer werd vrijgespeeld en had vrij baan richting doel. Mark Huizinga haalde Nijboer onderuit en kon met rood naar de kleedkamer.

Vanaf dat moment was Buitenpost de weg kwijt en zakte steeds verder in. Flevo Boys wist de man meer situatie niet uit te spelen. In de 37e minuut kreeg Flevo Boys de grootste kans van de wedstrijd, Yume Ramos kwam alleen voor de keeper te staan, maar wist niet te scoren. Ondanks het veldoverwicht wist Flevo Boys weinig te creëren.

Uiteindelijk wist Flevo Boys vlak voor rust het overwicht om te zetten in een goal. Ivar Span gaf een voorzet op Timon Rorije, die de bal in het doel kopte.

Flevo Boys maakte het zich zelf moeilijk

De eerste kans in tweede helft was voor Buienpost, een schot hard voorlangs. Ondanks het veldoverwicht bleef Buitenpost gevaarlijk in counter. Bij Flevo Boys ging het vaak mis in de opbouw. Hierdoor bleef Buitenpost erin geloven en maakte Flevo Boys het voor zichzelf onnodig moeilijk. Pas in de 82e minuut maakte Aran Nijboer hier een einde aan. Een voorzet over rechts belande in de kruising. De wedstrijd was gestreden en drie punten in de pocket.

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen NSC Nijkerk, aanvang 14:30 uur.

Opstelling: Rodney Rosink(K), Arnoud Post, Björn Adams, Marc Reussing, Roelof Strikwerda, Ivar Span, Aran Nijboer, Aron Strengholt, Frank Post (67. Madih Doufika), Yumé Ramos en Timon Rorije.

Wissels: KLaas Nentjes(RK) , Bas Bakker,  Tomas Boer, Duane Tjen a Kwoei,  Madih Doufika, Johan Tiems

Foto’s: Henry Westerhof

Door Peter Santbergen - 25 januari 2020