Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

EVV – Flevo Boys

25 september 2019, kwalificatieronde 2 BV aanvang 20:00 uur
Sportpark In de Bandert, Sportpad 3 Echt

Flevo Boys pakt punt bij DUNO

Flevo Boys heeft zaterdagmiddag op bezoek bij DUNO in Doorwerth met 1-1 gelijkgespeeld. Op zich een knappe prestatie, maar twee rode kaarten zorgden toch voor een kater.

Flevo Boys trof vandaag DUNO , de ploeg die net als Flevo Boys was gepromoveerd. Het ex-prof ensemble uit Doorwerth nam meteen het initiatief en creëerde enkele kansen. Flevo Boys verdedigde sterk en kwam er tweemaal gevaarlijk uit via Madih Doufikar. Een mooie knal van verdediger Arnoud Post was de voorbode van de 0-1 die op slag van rust viel. Johan Tiems omzeilde de buitenspelval en scoorde voor Flevo Boys.

Emotie en frustratie

Na rust was Flevo Boys aanvankelijk de betere ploeg. Breekpunt in de tweede helft was de tweede gele kaart in korte tijd voor Aron Strengholt. Na een overtreding en een protest kon hij de weg naar de kleedkamer opzoeken. Invaller Kevin Sissing  scoorde de 1-1 voor DUNO, dit met een man-meer voordeel.
De trainer moest hierna enkele tactische aanpassingen doorvoeren. Flevo Boys ging in een 4-4-1 formatie voetballen. Door bepaalde onbegrijpelijke beslissingen van de scheidsrechter, liepen de frustraties vaak hoog op.

In de slotfase bleef Flevo Boys overeind,  mede door een goed keepende Rodney Rosink. Flevo Boys moest nog wel een tweede rode kaart incasseren. Aran Nijboer werd er van beticht  aanmerkingen op de leiding te hebben gedaan. Na lang beraad met de grensrechter kon ook hij naar de kleedkamer.  Ondanks een fel aandringend DUNO,  kwam er geen verandering meer in de stand.

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen SDC Putten, aanvang 14:30 uur

Opstelling: Rodney Rosink (K),   Arnoud Post,  Lars Klijnstra,  Roelof Strikwerda, Richard Scholten, Tomas Boer,  Aran Nijboer,  Aron Strengholt, Frank Post, Madih Doufikar,  Johan Tiems

Wissels:  Jeffrey Meijer (K),  Bjorn Adams,  Ivar Span, Timon Rorije, Duane Tjen-A_Kwoei

Door Peter Santbergen - 8 september 2018