Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Flevo Boys pakt tweede overwinning oprij

Na de overwinning vorige week op NSC Nijkerk, pakt Flevo Boys wederom drie punten in de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek 2-0.

Foto’s Annalies Klompe en Nynke Andringa

Flevo Boys had vandaag iets goed te maken. De eerste wedstrijd van het seizoen, werd in Sneek verloren met 4-2. Aan het weer kon het niet liggen, het was aangenaam op “Sportpark Ervenbos”.  Flevo Boys begon met de zelfde basisspelers als vorige week. Trainer Arjen Postma moet gedacht hebben “Never Change A Winning Team”.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd was het aftasten, waarbij ONS Sneek meer initiatief nam. Maar kansen waren er niet voor ONS Sneek. Na deze fase ging Flevo Boys beter voetballen en kwamen de eerste kansjes.  Een kopbal van Kelt Jager, werd wegens buitenspel afgevlagd.   Niet veel later komen er kansen, eerst voor Younes maar de bal komt op het dak van het doel.  De volgende kans is wel raak, een voorzet van Roelof Strikwerda werd prima aangenomen door Yumé Ramos en vervolgens knap ingeschoten 1-0. Niet veel later is het wederom Yumé die de bal in de hoek schiet, maar de bal werd uit het doel gewerkt door de doelman van ONS Sneek.

Een beter spelend Flevo Boys

Flevo Boys begon veel beter aan de tweede helft en nam vanaf het begin het initiatief. Het verlossende doelpunt bleef uit, waardoor het spannend bleef. Flevo Boys kreeg enkele kansen maar verzaakte deze te verzilveren. De wedstrijd ging beide kanten op, ONS Sneek opzoek naar de gelijkmaker en Flevo Boys opzoek naar de tweede goal. Met nog zo’n tien minuten te voetballen is het Timon Rorije die de wedstrijd op slot gooit. Hij scoorde voor Flevo Boys de 2-0. 

Flevo Boys kon hierna vrijuit voetballen en kwam niet meer in gevaar. Aanstaande dinsdag speelt Flevo Boys een inhaalwedstijd thuis tegen Noordscheschut, aanvang 20:00 uur.

Door Peter Santbergen - 19 maart 2022