Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Flevo Boys rest nog 10 finales, na nederlaag bij DETO

Na een kansloze wedstrijd tegen DETO 5-0, rest nog tien finales om degradatie te ontlopen.

De wedstrijd tegen DETO was na 16 minuten al geen wedstrijd meer. DETO scoorde in de eerste zestien minuten driemaal. In tegenstelling tot vorige week, toen begon Flevo Boys voortvarend aan de wedstrijd. Maar tegen DETO waren ze niet bij de les. Gezien de stand op de ranglijst zou je verwachten dat de mouwen opgestroopt zouden worden. Waar trainer Arjen Postma mee te maken heeft, is dat er wel individuele klasse in het elftal zit, maar het komt er niet uit. Dit naast het gebrek aan eigen vertrouwen waar sommige spelers mee te maken hebben en niet te vergeten scorend vermogen.

De enige kans in de eerste helft was een doelpoging van Johan Tiems, die gestopt werd en in de rebound door Aran Nijboer werd overgeschoten. Ook het kleine beetje geluk is Flevo Boys niet gegeven.  Vlak voor rust was het wederom DETO die de 4-0 binnenkopte, dit was tevens de ruststand.

Waar ligt de oplossing?

Flevo Boys begon aan de tweede helft met de zelfde elf spelers als in de eerste helft, maar na 10 minuten kwamen de eerste wissels. Hommema kwam voor Hassan, Rorije voor Huizing en Dijkman voor Potters. Ook nu weer probeerde Arjen Postma iets te forseren. Het is en blijft lastig voor een elftal, wanneer er veel gewisseld wordt. Niet veel later werd ook Tiems gewisseld voor Zuidema en Span kwam erin voor Dantuma. Uiteindelijk maakte DETO nog de 5-0, wat tevens de eindstand was.

Het is de komende weken voor trainer Arjen Postma een puzzel om iets te bewerkstelligen, zodat het team weer punten haalt. Kiest hij voor de vaste basis waar hij meestal mee begint of gooit hij het over een andere boeg. Bijvoorbeeld te beginnen met de jeugd, wat ook risico’s met zich meebrengt. Wat duidelijk is, dat er iets moet gebeuren om niet rechtstreeks te degraderen. Iedereen heeft een mening of oplossing, maar de spelers moeten het uiteindelijk doen. De komende tien wedstrijden zullen gespeeld moeten worden alsof het finales zijn. Daar kan Flevo Boys volgende week mee beginnen, in de thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn.

 

 

Door Peter Santbergen - 25 februari 2023