Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys wint de laatste wedstrijd voor de winterstop

Flevo Boys sluit de eerste helft van het seizoen af met winst op d'Olde Veste 4-2.

Foto’s Annalies Klompe.

De laatste wedstrijd voor de winterstop is voor Flevo Boys een belangrijke wedstrijd. Het is een wedstrijd in de staart op de ranglijst. Het is  voor beide partijen belangrijk om de eerste helft van het seizoen positief af te sluiten. Kan zowel Flevo Boys als d’Olde Veste het goede gevoel van vorige week meenemen.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was het aftasten voor beide teams. Maar het was Flevo Boys die de score opende. Een mooie lob van Thomas Potters resulteerde in de 1-0 voor Flevo Boys. Niet veel later is het wederom Thomas Potters, die vanuit een vrije trap net buiten de zestien de 2-0 binnenschoot. In deze fase van de wedstrijd lag de drie nul binnen handbereik. Een schot van Thom Bos ging net voorlangs, en Johan Tiems verzaakte alleen voor de keeper te scoren. Flevo Boys ging rusten met een verdiende voorsprong van 2-0.

Wedstrijd was nog niet gespeeld

Iedereen die dacht dat de wedstrijd was gespeeld, had het mis. Gelijk na de aftrap scoorde d’Olde Veste de aansluittreffer 2-1.  Ondanks de aansluittreffer van d’Olde Veste, is het Flevo Boys die niet veel later orde op zaken stelde. Uit een voorzet van Johan Tiems scoorde Aran Nijboer de 3-1. In het verdere verloop van de wedstrijd werd d’Olde Veste steeds gevaarlijker, en kreeg ook enkele kansjes. Uiteindelijk resulteerde dit in een doelpunt in de 75ste minuut 3-2. Ook werd nog een buitenspeldoelpunt afgekeurd van d’Olde Veste.

Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Thomas Potters zijn hattrick 4-2. Na het doelpunt kreeg hij nog een publiekswissel. De 4-2 was tevens de eindstand. Het is lekker voor Flevo Boys om de tegenvallende eerste helft van het seizoen zo af te sluiten.

Laten we hopen dat de wedstrijden die dit jaar net de verkeerde kant opvielen, in het nieuwe jaar wel  in het voordeel van Flevo Boys vallen.
We zien iedereen graag terug in het nieuwe jaar, om onze club te steunen.

Door Peter Santbergen - 10 december 2022