Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys speelt gelijk tegen DETO

In de eerste helft was DETO de betere ploeg, maar de kansen waren voor Flevo Boys. De tweede helft ging gelijk op en begon Flevo Boys beter in het spel te komen, eindstand 2-2.

Na de nederlaag van vorige week, was het zaak om tegen DETO de frustratie van zich af te spelen. Flevo Boys begon met de zelfde basis als vorige week.  In de eerste helft was het balbezit voor DETO, en Flevo Boys speelde veelal de lange bal. In de omschakeling kreeg Flevo Boys meerdere kansen, om te scoren. Zo kwam Johan Tiems en Timon Rorije vrij voor de keeper maar verzaakten om te scoren.  Flevo Boys werd steeds gevaarlijker, maar was slordig in de eindpass.  De eerste helft kan gekenmerkt worden als, het beter spel was voor DETO maar de kansen waren er voor Flevo Boys.

Flevo Boys gaf alles wat ze konden.

In de tweede bleef Guido de Weert achter in de kleedkamer en kwam Robin Zuidema voor hem in het veld. Uiteindelijk was het DETO die de score opende 0-1, niet veel later was het aan Flevo Boys om uit een penalty de stand gelijk te trekken. De penalty werd in eerste instantie gestopt, maar in de rebound scoorde Robin Zuidema de 1-1.  De duels werden feller, maar het arbitrale drietal had de wedstrijd goed onder controle.  DETO speelde met veel druk naar voren, wat resulteerde in de 1-2. Doelpunten maker Coplan Soumaoro speelde een goede wedstrijd, en had veel balbezit op het middenveld.

Met nog  20 minuten te spelen gaf Flevo Boys alles wat in hun vermogen lag. Ook bracht trainer Arjen Postma nog een aantal spelers in. Zo werden Willem Huizing, Saïd Hassan, en Timon Rorije vervangen door Gerben Visser, Coen Hommema en Thom Bos.  Flevo Boys werd gevaarlijker in de eindfase en kreeg nog de nodige kansen. Uit een voorzet scoorde Thom Bos de 2-2.
Gezien de wedstrijd was een gelijkspel wellicht een terechte uitslag. Daar in tegen had Flevo Boys de meeste kansen, maar wist deze niet in een positief resultaat om te zetten.

Volgende week speel Flevo Boys uit tegen csv Apeldoorn aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 24 september 2022