Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys speelt gelijk tegen ONS Sneek

Flevo Boys gaf een overwinning in de laatste seconden van de wedstrijd weg en speelde gelijk tegen ONS Sneek, eindstand 2-2.

Foto Annalies Klompe

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen ONS Sneek werd Johan Tiems gefeliciteerd met zijn 100ste wedstrijd voor Flevo Boys. Zijn positie als spits werd dit keer ingenomen door Wouter van der Velden. Johan mocht tegen ONS Sneek starten als rechtsbuiten. Daarnaast was er nog nieuws m.b.t. de hoofdtrainer Arjen Postma. Het bestuur van VV Flevo Boys is met hoofdtrainer Arjen Postma een contractverlenging van 2 jaar overeengekomen. Beide partijen hebben vertrouwen in elkaar uitgesproken en zijn erg content met de huidige samenwerking.

Wedstrijd in evenwicht maar kansen voor Flevo Boys

Na een kwartier spelen was de wedstrijd in evenwicht, waarbij opgemerkt moet worden dat Flevo Boys de meeste kansen had om op voorsprong te komen. Na zo’n 22 minuten op de klok is het raak voor Flevo Boys. Younes El Ghamarti tekende, op aangeven van Frits Dantuma, met een schuiver in de korte hoek voor de openingstreffer 1-0.  Niet veel later moest hij het veld verlaten; door de actie kreeg hij last van zijn hamstring. Bas Bakker kwam in het veld en Richard Stoelwinder schoof iets door naar voren. Flevo Boys had het betere spel, maar ONS Sneek bleef gevaarlijk, wat vlak voor rust resulteerde in een 1-1 stand.

Flevo Boys maakt kansen niet af

Bij aanvang van de tweede helft waren er weer kansen voor Flevo Boys, maar ze vergaten deze af te maken. Trainer Arjen Postma probeerde iets te forceren; Aron Kleefstra verving Marc Reussing en Aran Nijboer kwam voor Richard Stoelwinder. Niet veel later was er een bijzondere situatie op het veld: een overtreding van Frits Dantuma werd eerst met geel bestraft. Na het signaal van de grensrechter moest Frits echter met rood het veld verlaten. Na het incident bleef Flevo Boys voetballen en was zeker niet de mindere met tien man, een prachtige voorzet van Johan Tiems werd afgerond door Wouter van der Velden 2-1.

Met nog een kwartier te spelen werd de druk op de verdediging van Flevo Boys opgevoerd door ONS Sneek. Flevo Boys wist dit steeds goed uit te spelen en leek drie punten bij te kunnen schrijven. In de extra tijd kreeg ONS Sneek nog een hoekschop en iedereen, inclusief de keeper, was mee naar voren gekomen. Uiteindelijk kopte ONS Sneek nog de 2-2 binnen. Direct hierna floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen ‘d Olde Veste’54, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 4 november 2023