Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys speelt zich nog niet definitief veilig

Flevo Boys heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen SDC Putten met 1-1 gelijk gespeeld. Na dit gelijke spel is Flevo Boys nog niet helemaal veilig in de zaterdag hoofdklasse B.

Foto’s Annalies Klompe

Flevo Boys was vandaag de enige ploeg die in actie kwam in de hoofdklasse B.  Na een moeizaam eerste kwartier kwam Flevo Boys beter in de wedstrijd.  De eerste echte kans voor Flevo Boys is na 30 minuten spelen, een mooie voorzet van Roelof Strikwerda kwam bij Robin Zuidema, hij kapte zich vrij maar de bal ging naast. Niet veel later kreeg SDC Putten een vrijetrap net buiten de zestien. De vrijetrap belande op de paal en vervolgens op de rug van Matyas van Zorge, Frits Dantuma kon de bal net voor de lijn weghalen.
Het spel ging redelijk gelijk op, wat resulteerde in een 0-0 ruststand.

Flevo Boys verliest in de laatste minuten

Flevo Boys begon beter aan de tweede dan aan de eerste helft. Het kreeg kleine kansjes, maar wisten deze niet af te maken. Flevo Boys had goede maar ook mindere momenten. Deze werden kenmerkt door onzorgvuldigheid in de passing.  In de 20ste minuut werden Robin Zuidema en Timon Rorije vervangen voor Aran Nijboer en Johan Tiems. De wissel pakte goed uit, binnen een minuut speelde Aran Nijboer, Johan Tiems vrij. De voorzet van Johan Tiems werd door Yumé Ramos in het doel gewerkt 1-0.

Flevo Boys bleef geconsenteerd spelen en gaf weinig weg. Dit ondanks de druk van SDC Putten. In de 83ste minuut had Flevo Boys de wedstrijd op slot kunnen gooien, een 100% kans voor Johan Tiems werd door de keeper van SDC Putten weggewerkt.
SDC Putten bleef aandringen, wat drie minuten voor tijd resulteerde in de 1-1.  Het leek erop dat Flevo Boys vandaag zich veilig zou spelen, maar in de eindfase ging het toch nog mis.

Aanstaande zaterdag speelt Flevo Boys de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, dit tegen SC Genemuiden aanvang 14:30 uur.

Door Peter Santbergen - 21 mei 2022