Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys stunt tegen Kampioen Eemdijk

Op voorhand zou een gelijkspel bonus punten zijn voor Flevo Boys, maar met een 5-2 uitslag deed Flevo Boys goede zaken in de strijd tegen degradatie.

Foto Annalies Klompe

Flevo Boys wist dat het moeilijk zou worden tegen de kampioenspoeg  Eemdijk.  Al binnen twee minuten scoorde Eemdijk de 0-1,  zou het weer zo’n wedstrijd worden! Maar de Boys rechten hun rug, en lieten zien dat ze het er niet bij lieten zitten. Het thuispubliek zag een ploeg die er vol voor ging, dit resulteerde in de 15e minuut in de 1-1.   Een mooie voorzet van Aran Nijboer werd door Robin Zuidema ingekopt. Niet veel later was het Saïd Hassan, die met een prachtig afstandsschot de 2-1 binnen schoot. Eemdijk was bij vlagen gevaarlijk, maar dit resulteerde niet in tegen goals.

Flevo Boys voetbalde gedisciplineerd, en creëerde met goed voetbal mogelijkheden om de stand verder uit te breiden. Robin Zuidema kwam alleen voor de keeper door een diepe bal van achteruit. Vervolgens werd hij onderuit gehaald, wat een penalty opleverde voor Flevo Boys. Thom Bos schoot deze probleemloos binnen 3-1. Nog voor rust kwam Flevo Boys op 4-1, door wederom een prachtig afstandsschot van Saïd Hassan. Dit was tevens de ruststand.

Kan Flevo Boys het niveau vasthouden van de eerste helft

Je zou kunnen verwachten dat Eemdijk een tandje bijzet in de tweede helft. Dit zijn ze aan hun stand verplicht, maar het is Flevo Boys die gelijk de aanval inzet.  Een schot van Aran Nijboer werd te nauwer nood gestopt. We hadden al een paar mooie goals gezien maar de 5-1 van Gianni Gieskens mocht er ook zijn. Een afstandsschot ver buiten de zestien ging in de netten. Een ongekende luxe voor het thuispubliek. Na zo’n 60 minuten spelen bracht Arjen Postma de eerste wissels, Dantuma en Nijboer verlaten het veld. Reussing en Rorije zijn de vervangers. Hierna kwamen nog een aantal wissels.

Flevo Boys kreeg nog een aantal kansen, maar dan was het toch Eemdijk die de 5-2 scoorden. Eemdijk was regelmatig gevaarlijk in de eindfase, maar Flevo Boys had het onder controle en kwam niet meer in gevaar. Flevo Boys deed goede zaken m.b.t. handhaving. Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen SDV Barneveld, die twee punten meer heeft.

Door Peter Santbergen - 6 mei 2023