Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys teleurstellend thuis tegen Swift

In de eerste inhaalwedstrijd na de winterstop, heeft Flevo Boys in een zeer matige wedstrijd met 1-3 verloren.

Flevo Boys begon met een ander basis dan in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead  Kampen. Zowel Yander Zandbergen al Younes el Ghamarti hadden zich gemeld bij de ziekenboeg.

Al na 4 minuten voetballen kwam Flevo Boys op een 0-1 achterstand. Dit door een misverstand achterin. Flevo Boys kon zich vrij snel herpakken, maar wist weinig te creëren.  Vanuit een standaardsituatie schoot Thomas Potters een vrijetrap vanaf 20 meter binnen (1-1). In de laatste 15 minuten van de eerste helft had Flevo Boys het lastig met Swift.
Door slordig spel achterin, kwam Swift in de 26e minuut op 2-1.  Vlak voor rust kreeg Swift ook nog een strafschop, deze werd feilloos ingeschoten (1-3). Dit was tevens de ruststand.

Flevo Boys wist weinig te creëren

De tweede helft was al niet veel beter dan de eerste helft. Niet dat Swift een geweldige wedstrijd voetbalde, maar er werd te weinig door Flevo Boys gecreëerd.  Door een aantal wissels door te voeren hoopte Arjen Postma iets te forceren. Uiteindelijk was het zo’n zaterdag dat het gewoonweg niet lukte.  Arjen Postma: “We geven drie keer een cadeau weg. Ik miste een stukje overtuiging, zowel in de verdediging als de aanval’’ Er is nog werk aan de winkel om volgende week er weer te staan.

Volgende week is er weer een thuiswedstrijd dan tegen RKAV Volendam, aanvang 15:00 uur.

Door Peter Santbergen - 5 februari 2022