Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Sparta Nijkerk – Flevo Boys

Zaterdag 26 januari 2019, aanvang 15:00 uur
Sportcomplex de Ebbenhorst

Flevo Boys terug in de Hoofdklasse

Flevo Boys speelt volgend jaar weer in de hoofdklasse. Ook de tweede wedstrijd van de nacompetitie werd zaterdag gewonnen. Vorige week was Flevo Boys te sterk voor Rijsoord en een week later werd in Brielle gewonnen van VV Brielle met 1-4.

Na een busreis van twee uur kwam Brielle inzicht. Wederom een belangrijke wedstrijd, promotie naar de hoofdklasse lag binnen handbereik. Ondanks de afstand was er toch nog een groot aantal supporters meegereisd naar Brielle.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Flevo Boys en Brielle incasseerde twee gele kaarten. Brielle pakte het hierna goed op en kreeg de nodige kansen. Na 26 minuten kreeg de thuisploeg een strafschop en kwam Brielle op een 1-0 voorsprong.  Net voor rust kopte Klijnstra knap de gelijkmaker binnen en maakte zo zijn fout goed.

Goede tweede helft

In de vierde minuut van de tweede helft kreeg Flevo Boys een strafschop. Frank Post ging neer in het strafschopgebied. Aron Strengholt schoot de bal mooi geplaatst binnen (1-2). Een kwartier na rust bouwde Flevo Boys de voorsprong verder uit. Madih Doufikar maakte de derde treffer voor de boys nadat de keeper en hard en lastig schot van Aran Nijboer niet klemvast had. In de slotfase werd het ook nog 1-4. Arjen Spaan werd onderuit gehaald en benutte zelf de strafschop. Brielle kreeg rood en moest verder met 10 man.

Hoofdklasse

Zo is Flevo Boys na een jaar in de Eerste Klasse gespeeld te hebben weer terug in de Hoofdklasse. Een mooie afsluiting van een geweldig seizoen waarin eerder al de KNVB districtsbeker werd veroverd.

Door Peter Santbergen - 10 juni 2018