Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Flevo Boys vergeet kansen af te maken en wint met 1-2 bij VVI Idskenhuizen

FlevoBoys krijgt veel kansen maar wint moeizaam van VVI Idskenhuizen.

Na de wedstrijd van zaterdag bij DVS’33 was dinsdagavond VVI Idskenhuizen de tegenstander van Flevo Boys. Trainer Arjen Postma had wat wijzigingen aangebracht in zijn basiselftal ten opzichte van zaterdag. Zo verdedigde Winand Quartel het doel en had hij een plaats in het centrum van de verdediging ingeruimd voor Aron Kleefstra, die naast Ron Janzen speelde. Op het middenveld speelden Thomas Potters en Tomas Boer met daarvoor Frits Dantuma. Voorin mocht Giedo de Weert zich bewijzen op de rechterflank.

Flevo Boys speelde veel op de helft van de zaterdag tweedeklasser, maar door een te laag baltempo was het lang wachten voor er echte kansen te noteren vielen. Na schoten van Yumé en Younes in de 10e en 22e minuut, viel het eerste doelpunt in de 24e, toen Thoms Boer met een mooie pass Yumé Ramos in stelling bracht en Yumé de keeper kansloos liet. Met dit doelpunt lijkt Flevo Boys bevrijd en er volgen diverse grote en minder grote kansen. Een kopbal van Yumé belandt op de paal en een schot van Frits gaat over het doel. Ook een mooi schot van Thomas Potters wordt door de keeper onschadelijk gemaakt. In de 37e minuut is het dan toch raak en is het wederom Yumé die scoort na goed voorgeven van Giedo de Weert en zodoende Flevo Boys op een 0-2 voorsprong zet.

Na rust is het spelbeeld het zelfde, Flevo Boys creëert wel de nodige kansen, maar vergeet om deze te verzilveren. Een vrije trap van Yumé belandt op de paal en diverse schoten worden gepakt door de keeper of belanden naast het doel. Nadat beide elftallen veelvuldig hebben gewisseld wordt het spel niet beter. In de 63e minuut is het Ivar Span die tijdens een sprintduel zonder contact naar de grond gaat en met een van pijn vertrokken gezicht naar zijn knie grijpt. Verzorger Johan van Slooten snelt het veld in en na een blessurebehandeling wordt Ivar vervangen door Frits Dantuma. We hopen voor Ivar dat de blessure meevalt.

Nadat het spel weer wordt hervat blijft het spelbeeld hetzelfde. Flevo Boys heeft de bal, maar kan de kansen niet omzetten in doelpunten. En dan ineens is het zelfs VVI die de aansluitingstreffer maakt uit een aanval door het midden. Na een mooie steekpass is het Jelle de Lang die Winand Quartel kansloos laat met een strakker schuiver in de hoek. In de laatste 10 minuten worden de ruimtes groot en zijn er nog wat kansen maar volgen er geen doelpunten. Zo wint Flevo Boys moeizaam met 1-2.

Opstelling Flevo Boys: Winand Quartel, Marc Reussing, Ron Janzen, Aron Kleefstra, Roelof Strikwerda (Saïd Hassen), Tomas Boer, Thomas Potters, Frits Dantuma (Ivar Span 60), Younes El Ghamarti, Yumé Ramos (Mo El Ghamarti 60) en Giedo de Weert (Timon Rorije 60)

Zaterdag aanstaande speelt Flevo Boys op sportpark Ervenbos in Emmeloord tegen VV Heerenveen. Deze wedstrijd begint om 17:00 uur en publiek is welkom.”

Door Flevo Boys - 17 augustus 2021