Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Broekster Boys – Flevo Boys

Zaterdag 7 oktober, aanvang 14:30 uur
Sportpark Damwoude
Lytse Loane 124, 9104CJ DAMWALD

Flevo Boys vergeet PEC Zwolle O21 pijn te doen in slotfase

Flevo Boys oefende deze weektegenPEC ZwolleO21. De wedstrijd eindigde in een 0-0.Desondanks heeft trainer Arjen Postma wederom een goede indruk gekregen van waar zijn ploeg nu staat.

Onder prima weersomstandigheden werd op dinsdagavond afgetrapt op de velden van Be Quick Zwolle tussen PEC Zwolle O21 en Flevo Boys. Flevo Boys, dat in de voorbereiding tegen drie sterke tegenstanders aantreedt, begon prima aan de wedstrijd. In de beginfase kan Timon Rorije via de rechterflank doorkomen en zijn schot mist de snelheid om het de keeper moeilijk te maken. In het eerste kwartier weet Flevo Boys nogmaals voor gevaar te zorgen, wanneer Younes El Ghamarti zijn twee tegenstanders aan de linkerkant voorbij gaat en vanaf de achterlijn een bekeken voorzet geeft richting de tweede paal. De keeper weet echter net zijn hand een beetje tegen de bal te krijgen voordat Timon Rorije zijn hoofd er tegenaan kan drukken.

Na het eerste kwartier heeft PEC Zwolle het betere van het spel. De ploeg met een aantal bekende van Flevo Boys, waaronder Tom Bos, weet de bal snel rond te spelen en wordt een aantal keren dreigend. Het echte gevaar voor de ploeg wordt echter ingeleid door balverlies in de buurt van het eigen strafschopgebied van Saïd, maar twee spelers van PEC Zwolle verzuimen te scoren. Het harde schot wordt door Volken uit de hoek getikt. Ook bij het volgende balverlies van Flevo Boys achterin heeft PEC Zwolle de kans om een doelpunt te maken, maar wederom is het Volken die met een prima redding een doelpunt weet te voorkomen.

Vlak voor rust denkt de verdediging van Flevo Boys dat de scheidsrechter een aanval van PEC Zwolle wegens hands gaat affluiten, maar als dat niet gebeurt is het wederom billen knijpen. De aanvaller omspeelt Volken op de rand zestien en kan de bal in het doel spelen, maar zijn inzet mist snelheid waardoor Kelt de bal uit de doelmond werkt en op de volgende inzet Ron de bal weg kan werken. Zo wordt een eerste helft afgesloten met een aanvallend spelend PEC Zwolle die de nodige kansen op de openingstreffer laat liggen.

In de tweede helft speelt Flevo Boys met acht nieuwe spelers en lijkt PEC Zwolle verder te gaan waar het eindigde. De bal snel rondspelen en zorgvuldig kansen proberen te creëren. In de 47e minuut gaat een schot voorlangs en vlak daarna verdwijnt een vrije trap van de linkerhoek van de zestien meter in de handen van Volken. Flevo Boys heeft moeite om controle over de wedstrijd te krijgen en de bal langer in de ploeg te houden. Dit verandert na ongeveer een uur spelen waarbij Flevo Boys meer rust aan de bal krijgt en een aantal keren probeert om de voorste linie aan het werk te zetten. Zo wordt duidelijk dat de snelheid van Giedo de Weerd een belangrijk wapen kan zijn in de omschakeling. Hij wordt een aantal keren weggestuurd door de middenvelders van Flevo Boys en zorgt er met zijn snelheid voor dat de verdedigers hem niet meer achterhalen. Echter mist hij bij de eerste poging scherpte bij de afwerking en werkt de keeper van PEC Zwolle de bal bij de volgende twee pogingen ternauwernood uit het doel. Ook Johan Tiems wordt een aantal keren goed weggestoken en ook hij komt gevaarlijk door. Tot tweemaal toe probeert hij zelf de keeper te verslaan, maar die keept een prima pot. Ook de voorzetten zorgen voor het nodige gevaar, maar kunnen niet worden gepromoveerd tot doelpunt. Zo eindigt de wedstrijd in 0-0 en heeft trainer Arjen Postma weer een goede indruk gekregen waar zijn ploeg staat.

Opstelling Flevo Boys eerste helft:
Volken Huisman, Bas Bakker, Ron Janzen, Kelt Jager, Marc Reussing, Frits Dantuma, Ivar Span, Saïd Hassan, Younes El Ghamarti, Yander Zandbergen en Timon Rorije

Opstelling Flevo Boys tweede helft:
Volken Huisman, Bas Bakker (Richard Scholten 65), Ron Janzen (Marc Reussing 65), Aron Kleefstra, Roelof Strikwerda, Tomas Boer, Thomas Potters, Frits Dantuma (Maarten Mesu 65), Giedo de Weerd, Yander Zandbergen (Yumé Ramos 65) en Johan Tiems

Aanstaande dinsdag speelt Flevo Boys tegen DOS Kampen.

Door Flevo Boys - 4 augustus 2021