Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Go Ahead Kampen

Zaterdag 9 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos
Espelerlaan 80, 8302DC EMMELOORD

Flevo Boys verliest belangrijke wedstrijd tegen WHC

Flevo Boys kon de slechte reeks in de competitie niet doorbreken tegen WHC en verloor in WEZEP met 1-3.

In een regenachtig WEZEP moest Flevo Boys vandaag punten pakken om de ploegen onder hen niet dichter bij te laten komen. Volgens de trainer was er sprake van “Alarm fase 1” als dit niet zou gaan gebeuren.

Flevo Boys begon niet goed aan de wedstrijd en liet WHC het spel maken. Het leek in de 11de minuut al mis te gaan, de bal werd door de verdediging net voor de lijn weggewerkt.  Niet veel later was er wederom een kans voor WHC. Maar zoals het vaak gaat, maak je hem zelf niet dan maakt de tegenstander hem wel. Flevo Boys had nog geen kans gehad, maar daar had Timon Rorije geen boodschap aan. In de omschakeling kreeg hij de ruimte en wist voor Flevo Boys te scoren 0-1.

WHC had het betere spel, maar Flevo Boys was bij vlagen in de omschakeling gevaarlijk. Alleen wisten ze er geen voordeel uit te halen. De ploegen gingen rusten met een 0-1 stand.

Los zand

Flevo Boys begon iets beter aan de tweede helft, maar in de 53ste minuut maakte WHC de gelijkmaker. Je zou verwachten dat Flevo Boys er alles aan zou doen om dit recht te zetten. Maar de ploeg kon geen vuist maken. Het leek “Los zand”. De combinaties gingen keer op keer mis en werden volledig overspeeld door WHC. Dit resulteerde resp. in de 55 en 66ste minuut in de 2-1 en 3-1 voor WHC. In de eindfase kwamen er nog enkele wissels. Maar de strijd was al gestreden en WHC kon de wedstrijd rustig uit voetballen.

Uithuilen en rug rechten

De ploeg van Kevin Waalderbos heeft nu een week om uit te huilen en dan moeten ze er weer staan. Volgende week is de derby tegen S.V. URK. De wedstrijd begint om 18:00 uur.

 

Door Peter Santbergen - 9 maart 2019