Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Flevo Boys verliest geflatteerd van SC Heerenveen O21  

Flevo Boys oefende vrijdag tegen SC Heerenveen O21. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, toonde Flevo Boys eigenlijk best goed weerstand.

Flevo Boys startte de wedstrijd fel en kreeg in de beginfase direct al een mogelijkheid de score te openen. Na een afgeslagen voorzet is het Richard Scholten die de bal vanaf 20 meter ineens op de pantoffel neemt. De bal heeft genoeg vaart om de keeper kansloos te laten, maar die kijkt de bal naast. In de aanval daarna is het wel raak. Als Younes El Ghamarti twee tegenstanders het nakijken geeft en de bal vanaf de achterlijn hard voorgeeft binnen het vijf meter gebied, is het Thomas Potters die zijn eerste doelpunt voor Flevo Boys 1 maakt. Een verdiende voorsprong op dat moment.

SC Heerenveen O21 draait in een tijdsbestek van zes minuten de score geheel om van 0-1 naar 3-1, waarbij gesteld kan worden dat de tegendoelpunten te gemakkelijk vallen. Bij rust is de stand zelfs op 5-1 gekomen en wanneer je niet bij de wedstrijd geweest bent zou je denken dat Flevo Boys werd overlopen. De aanwezige toeschouwers zagen echter dat Flevo Boys bij vlagen heel goed mee kon komen, maar dat Heerenveen de doelpunten wel heel makkelijk kon maken.

Veel wissels in tweede helft

De tweede helft startte Flevo Boys met een flink aantal wisselspelers, zoals in de voorbereiding gebruikelijk, zodat iedereen zijn wedstrijdminuten maakt in de voorbereiding. Hierin vielen kansen te noteren voor onder andere Yander Zandbergen, die eerst net te kort kwam om een uitstekende voorzet van rechts door Timon Rorije binnen te tikken. Even later was hij niet alert genoeg. Nadat de keeper bij een korte doeltrap de bal in de voeten van Yander speelde, wist Yander deze niet goed te controleren waardoor de verdediger kans zag deze kans onschadelijk te maken. Nadat debutant Koen Hommema (JO19-1), Mo en  Younes El Ghamarti hun opwachting mochten maken, kon Flevo Boys een periode Heerenveen terugdringen naar het eigen zestienmeter gebied. Helaas lukte het niet om de mogelijkheden hierbij om te zetten in een doelpunt. Wel was de tweede helft een stuk beter van de zijde van Flevo Boys en werd SC Heerenveen beter weerstand geboden. Er werd door beide partijen niet meer gescoord en zo eindigde de wedstrijd in een enigszins geflatteerde 5-1 eindstand.

Dinsdag is PEC Zwolle de tegenstander

Aanstaande dinsdag speelt Flevo Boys opnieuw een uitwedstrijd, om 20:00 uur is PEC Zwolle O21 de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op de velden van Be Quick in Zwolle, Stadionplein 25, 8025 CP Zwolle. Ook hier zijn toeschouwers welkom.”

Door Flevo Boys - 31 juli 2021