Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Marum – Flevo Boys

Zaterdag 2 december, aanvang 15:00 uur
Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B, 9363EH MARUM

Flevo Boys verliest thuis van Barneveld

Flevo Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Barneveld met 1-2 verloren.

Foto’s Annalies Klompe

De wedstrijd tegen Barneveld is op papier een wedstrijd voor handhaving, ondanks dat we nog niet halverwege de competitie zijn.  De beginfase van de wedstrijd was voor Barneveld, ze begonnen met veel druk naar voren. Flevo Boys stond verdedigend goed, maar was zoekende hoe ze Barneveld pijn konden doen. In die fase scoorde Barneveld uit een ingestudeerde hoekschop de 0-1.

Gedurende de eerste helft kreeg Flevo Boys wel iets meer controle over de wedstrijd, zo was er een kansje voor Timon Rorije. Een lobje ging mis.  Flevo Boys was voortdurend op de helft van Barneveld, maar Barneveld bleef gevaarlijk in de omschakeling. Vlak voor rust kwam de bevrijdende goal van Johan Tiems 1-1.  Hij stond al een tijdje droog, wellicht komt het vertrouwen terug. De 1-1 was tevens de ruststand.

Hoeveel pech kan je hebben

Na rust waren de teams gelijkwaardig, door een ongelukkig moment van de keeper in de 53ste minuut kwam Barneveld op 1-2. Net als in voorgaande wedstrijden kwamen er een aantal wissels aan Flevo Boys kant.  Trainer Arjen Postma deed dit om iets te forceren. Hierdoor nam hij wederom een risico, maar hij had geen andere keuze. In de eindfase van de wedstrijd kreeg Flevo Boys nog enkele kansen om een gelijkspel eruit te slepen.  Van de dertien wedstrijden die zijn gespeeld, heeft Flevo Boys er acht met 1 doelpunt verschil verloren. Uiteindelijk zat het weer niet mee, de één noemt het pech de ander gebrek aan kwaliteit.

Volgende week speelt Flevo Boys uit tegen WV-HEDW, aanvang 14:30 uur

 

Door Peter Santbergen - 26 november 2022