Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – Jubbega

Zaterdag 30 september, aanvang 15:00 uur
Sportpark Ervenbos

Flevo Boys verliest van Sparta Nijkerk

De eerste wedstrijd na de winterstop is met 1-0 verloren van een sterk spelend Sparta Nijkerk

Het was nog onzeker of de wedstrijd door zou gaan, maar om 9:30 uur kwam er groen licht vanuit Nijkerk. Flevo Boys kende geen blessures of schoringen en kon dus in de sterkste formatie aantreden.

Sparta Nijkerk begon sterk aan de wedstrijd en zette van begin af aan druk en voetbalde in een hoog tempo. Flevo Boys had hier geen antwoord op en had moeite om de bal in de ploeg te houden. Flevo Boys loerde op een counter, maar Sparta Nijkerk haalde regelmatig slim de snelheid uit de aanval. In de 27ste minuut kwam Sparta Nijkerk op een verdiende 1-0 voorsprong. Wat tevens de ruststand was.

“Toch nog een wedstrijd”

Flevo Boys begon goed aan de tweede helft, en nam steeds meer initiatief.  Sparta Nijkerk liep steeds meer achteruit en het was Flevo Boys die opzoek ging naar de gelijkmaker. Hierdoor kwam er wel meer ruimte achterin bij Flevo Boys. Sparta Nijkerk maakte hier gretig gebruik van. Rodney Rosink stond enkele keren 1 op 1 tegen een spartaan maar wist het doel schoon te houden. Hierdoor bleef Flevo Boys in de wedstrijd.

Flevo Boys gaf alles en probeerde er nog een punt uit te slepen. Maar tot echt grote kansen kwam het niet. De ruststand was tevens de eindstand 1-0.

Volgende week speelt Flevo Boys thuis tegen AZSV aanvang 14:30 uur.

 

Door Peter Santbergen - 26 januari 2019