Flevoboys

Voetbal voor iedereen!

Flevo Boys – ASV Dronten

Zaterdag 3 juni 2023, aanvang 15.00 uur
Sportpark Ervenbos

Flevo Boys verliest van Volendam

In een aantrekkelijk duel tussen twee voetballende ploegen heeft Flevo Boys met 1-2 verloren van Volendam.

Wederom had Flevo Boys te maken met een speler die de ziekenboeg kwam versterken. Ron Janzen viel vorige week uit met een schouderblessure. Ondanks dat de ziekenboeg groot is, begon Flevo Boys sterk aan de wedstrijd.  Al na 5 minuten scoorde  Yumé Ramos de 0-1 voor Flevo Boys.  Hij kon een schot van Timon Rorije (die er waarschijnlijk ook in gegaan was), afronden.

Flevo Boys bleef geconcentreerd voetballen en gaf weinig weg. De Boys speelden veelal de lange bal, waardoor er kansen ontstonden om de voorsprong te vergroten.  Volendam liet dit niet gebeuren en werd gedurende de wedstrijd sterker.
Na zo’n 30 minuten kwamen de eerste kansen voor Volendam, wat in de 35e minuut resulteerde in de 1-1 . De gelijkmaker werd gemaakt door Iwan Tol.  Volendam ging steeds beter voetballen (combineren) en zette Flevo Boys meer onder druk.  Vlak voor rust kreeg Timon Rorije nog een kans om Flevo Boys op voorsprong te zetten, maar het schot werd geblokt. De ruststand was 1-1.

Flevo Boys kwam te kort

Volendam kon het goede spel van het laatste kwartier van de eerste helft doorzetten in de tweede helft. Ondanks het goede spel van Volendam bleef Flevo Boys overeind. Uiteindelijk was het Joey Tol die voor Volendam de 1-2 scoorde.  Flevo Boys voetbalde de laatste 5 minuten een alles of niets wedstrijd. Zo werd Giedo de Weert ingebracht voor Roelof Strikwerda en verdediger Marc Reussing ging ook in de spits voetballen.  Volendam overleefde deze fase en kon de driepunten mee naar huis nemen.

Ondanks het verlies, is het een opsteker dat het spel en inzet van Flevo Boys veel beter was dan vorige week. Volgende week speelt Flevo Boys een uitwedstrijd tegen SDC Putten, aanvang 14:30 uur.

Door Peter Santbergen - 12 februari 2022